Region

Zaplivajte sa nama u novu 2020. godinu!

cg-Budva_0444_620x0

 

BUDVA je najatraktivnija letnja crnogorska turistička destinacija u poslednje dve decenije. U regionu je prepoznata i kao najznačajnije mesto okupljanja tokom novogodišnjih praznika.

Prelepi trg ispred Starog grada još 2000. godine postao je jedinstveni koncertni prostor, okružen drevnim zidinama, starim više od 2.000 godina.

Već prve godine, kada su ispred brojnih gostiju i meštana na pozornici nastupili Zdravko Čolić, “Indeksi”, “Atomsko sklonište” i mnogi drugi, svima je bilo jasno da Budva pretenduje da ugosti najveće zvezde regiona i da epitet “turističke prestonice” zadrži tokom cele godine.

 

[ads1]

 

Smenjivala su se tokom protekle dve decenije sjajna i atraktivna muzička imena poput: Dina Merlina, Džibonija, Zdravka Čolića, “Parnog valjka”, “Prljavog kazališta”, “Plavog orkestra”, “Riblje čorbe”, Lepe Brene, Severine, Cece, “Legendi”, Jelene Rozge i mnogih drugih koji su svojim stvaralaštvom obeležili muzički prostor nekadašnje Jugoslavije. Uvođenjem elektronske muzike u zvanični deo programa, od prošle godine se lagano menjaju trendovi i privlači nova publika.

Petodnevni program na Trgu ove godine će početi već u subotu, 28. decembra, kada će nastupiti trebinjski rok sastav “Krugovi u žitu”, “Akademija” i “Katapult” iz Bara i kultni hrvatski rok sastav “Psihomodo pop”.

U nedelju 29. decembra, u podne će koncert održati poznata džez pevačica iz Srbije – Lena Kovačević, dok će se u noćnim satima predstaviti Gradska muzika Budve, budvanski bend Refugie Jesus & Apostols i hrvatski rok muzičar Neno Belan sa bendom.

U ponedeljak, 30. decembra, održaće se podnevni koncert crnogorskog gudačkog kvarteta Lords of the Strings, čiji članovi su ujedno i muzičari crnogorskog simfonijskog orkestra. Istu noć nas očekuje veče elektronske muzike, koje će “otvoriti” budvanski di-džejevi Stevan Mandić i John K, a potom će nastupiti svetski poznati turski di-džej Mahmut Orhan i francuski di-džej duo “Ofenbah”.

 

[ads2]

 

Poslednjeg dana ove godine, 31. decembra, u dnevnim satima će biti organizovan program za najmlađe, dok će uveče nastupiti crnogorski sastav The Grupa, poznata pop pevačica Nevena Božović i regionalna zvezda – Zdravko Čolić.

U sredu, 1. januara, od 14 časova, planiran je koncert klasične muzike u okviru kojeg će nastupiti renomirana crnogorska operska imena: Marijana Šovran (sopran), Marko Kalajanović (bariton), Lana Asja Dabović (sopran), Emilija Minić (sopran) i poznati srpski tenor Stevan Karanac. Soliste će i ove godine pratiti Mediteranski revijski orkestar pod dirigentskom palicom Radovana Papovića, a na flauti će svirati i Budvanka Ksenija Franeta. U večernjim satima će na Trgu prvo zapevati klapa Assa Voce iz Podgorice, onda ćemo se podsetiti na poznate hitove grupe “Hari Mata Hari”, nakon kojih će nastupiti – Svetlana Ceca Ražnatović.

PIĆE U BAŠTAMA I NA TERASAMA

VEĆ dve decenije Budva tokom prvih januarskih dana postaje domaćin hiljadama ljudi koji su željni dobrog noćnog provoda i lepih zimskih dana na moru, kada na nekoj od brojnih otvorenih terasa na obali, uz toplo zimsko sunce, mogu uživati u pogledu na pučinu. Turistička organizacija opštine Budva, lokalna samouprava, turistička privreda grada i svi meštani i ove godine poželeće dobrodošlicu svim ljudima dobre volje. Vidimo se u Budvi!