Aktuelnosti RS

Trinaesta plata nagrada za odlične poslovne rezultate

20181226171846_515271

 

Trinaesta plata stizala je na kraju godine kao nagrada za dobro poslovanje preduzeća, ali i kao dodatni prihod radnicima pred praznike.

Jedna od rijetkih firmi u Republici Srpskoj koja ne prekida tradiciju isplate trinaeste plate ili božićnice je i Zdravstveno-turistički centar “Banja Vrućica”.

Zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima postignutim u godini koja je na izmaku, menadžment “Banje Vrućice” odlučio je da i ove godine svoje zaposlene, a koji su svakako i najviše zaslužni za ovakve rezultate, nagradi trinaestom platom, navode iz “Banje Vrućice”.

 

“Sa zadovoljstvom želimo da istaknemo da ćemo i ove godine svojim zaposlenim isplatiti trinaestu platu. Na ovaj način, zaposlenima odajemo priznanje za veliki trud i zalaganje koje su pokazali u protekloj poslovnoj godini, ali im dajemo i podsticaj za još veće poslovne uspjehe u narednoj godini. Želimo da zaposleni imaju u vidu da kompleks u kome rade vodi računa o njima. Svakako, na ovaj način motivišemo radnike i u novu poslovnu godinu ulazimo mnogo zadovoljniji, ali i produktivniji. Takođe, naša kompanija redovno izmiruje i sve doprinose prema državi, a isplatom trinaeste plate “Banja Vrućica” je pokazala i rijetko viđenu odgovornost u odnosu prema svojim zaposlenim”, ističu iz “Banje Vrućice”.

 

[ads1]

 

 

Rukovodstvo ZTC “Banja Vrućica” odlučilo je da svim zaposlenim trinaestu platu uplati u jednakom iznosu kako bi svi radnici bili ravnopravni u podjeli poslovnih uspjeha.

“Svake godine radnicima se isplaćuje trinaesta plata, što je rijetkost u današnje vrijeme. Isplata trinaeste plate gest je poslodavca koji doprinosi da zaposleni cijene to preduzeće, tako da je dobro i za samo preduzeće, a korist naravno ima i taj zaposleni”, ističe Jela Jelić, predsjednik Sindikata zaposlenih u ZTC “Banja Vrućica”.

Pored trinaeste plate, ZTC “Banja Vrućica” najzaslužnije radnike u svom kolektivu nagradio je i dodatnim novčanim bonusom u iznosu od 500 i 1.000 KM, kao podsticaj za ostvarivanje još boljih poslovnih rezultata.

“Svakako nam mnogo znači ova nagrada, ona nas motiviše da svake godine kao kolektiv budemo sve bolji. Ona je naročito značajna u vrijeme praznika, kada nam je novac i najpotrebniji. Na ovaj način svjesni smo da je naš menadžment prepoznao naš trud i zalaganje”, smatra Radislav Simić, radnik parkovske službe.

U “Banji Vrućici” ističu da su izuzetno zadovoljni uspješnim poslovnim rezultatima ostvarenim u 2018. godini.

“Ponosni smo na činjenicu da je ZTC ‘Banja Vrućica’ i u ovoj godini ostvario planirani poslovni plan. Do kraja ove godine očekuje oko 228.750 noćenja, što je ujedno jedan od najboljih rezultata u istoriji ‘Banje Vrućice’. Zajedno s kompletnim kolektivom, nastojimo da svake godine budemo sve bolji, ali i da nadmašimo prethodno postignute uspjehe. Veoma smo zahvalni svim našim gostima i klijentima koji nam iz godine u godinu poklanjaju svoje povjerenje i dolaze u naš zdravstveno-turistički kompleks, a mi nastojimo da im se odužimo tako što im pružamo najbolju uslugu po zaista povoljnim cijenama”, navode iz “Banje Vrućice”.

 

[ads2]

 

 

Ističu da su već pripremili poslovni plan za narednu godinu, jer rezultate koje su ostvarili planiraju da nadmaše u godini koja je pred nama.

Konstatuju da svakodnevno uvode neke nove usluge, a u narednoj godini imaju u planu i nove investicione cikluse, te su planirana dva velika objekta. Jedan je iz oblasti ugostiteljstva, a drugi iz oblasti zdravstva.

Iz ovog turističkog kompleksa poručuju da će se u narednoj godini raditi na unapređenju kadrova i usluga, uvođenju novih sadržaja, ali i na osavremenjivanju opreme za rad.

U vremenu kada je trinaesta plata postala gotovo zaboravljena kategorija u svim preduzećima, više ili manje uspješnim, Zdravstveno-turistički centar “Banja Vrućica” isplatom trinaeste plate u punom iznosu još jednom je dokazao da ne nosi uzalud ime lidera u oblasti turizma u Republici Srpskoj, ali i šire.

nezavisne.com