Izbori 2016 Višegrad

Savez za promjene bar ne prijeti otcjepljenjem RS

20161014001442_220076Sarajevo – Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je da je Savez za promjene i dalje partner te stranke, iako priznaje da su lokalni izbori poljuljali koaliciju na nivou BiH.

– Za nas je partner onaj ko prihvata ovu zemlju, ko ne prijeti referendumima i otcjepljenjem. Savez za promjene je taj i mi ćemo ostati zajedno do kraja – rekao je Izetbegović.

On je priznao da su lokalni izbori promijenili odnose.

– Istini za volju lokalni izbori su nanijeli štete i rasklimali koaliciju jače nego što smo planirali, a znali smo da će se to desiti. No, to je dobilo veće dimenzije od planiranih, ali mi ćemo to sanirati jer ne vidim da se to može drugačije složiti, nego kako je sada – rekao je Izetbegović, a govoreći o koaliciji u FBiH, naveo da će tu biti nekih sitnih nervoza.

Opstanak koalicija na nivou BiH potvrdili su prije nekoliko dana i funkcioneri PDP-a i SDS-a, koji su dio Saveza za promjene. Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da u Savjetu ministara ostaje sve kao što je i bilo.

– Nema nikakvih zahtjeva za promjenom većine. Lokalni izbori, u svakom slučaju, nisu u vezi sa ovim. Na državnom nivou ne treba očekivati nikakvu promjenu – rekao je Ivanić.

glassrpske.com