Izbori 2016 Višegrad

SAOPŠTENjE OO SNS VIŠEGRAD

SAOPŠTENjE OO SNS VIŠEGRAD

Poštovani sugrađani,

Čast nam je da vas pozdravimo ispred najbolje i najperspektivnije političke stranke – Srpske napredne stranke.

Srpska napredna stranka je bratska stranka Srpske napredne stranke Srbije, čiji je predsjednik Aleksandar Vučić. To je potpuno ista stranka, registrovana u dvije različite države, sa istim Statutom, Programom, stranačkim obilježjima, krsnom slavom. Srpska napredna stranka u RS iama ekskluzivno pravo štampanja propagandnog materijala i korišćenja fono snimaka, na kojima je lik ili glas Aleksandra Vučića. Niko to drugi nema. Aleksandar Vučić voli Republiku Srpsku i čuva je kao zjenicu oka, podržava legalno izabrane organe i pojedince, pa tako i predsjednika RS Milorada Dodika, jer je on legalno izabrani predsjednik RS, bez obzira što je Dodik na stranačkim skupovima Borisa Tadića za Vičića i Nikolića govorio da su politički pobačaji. To je osobenost državnika i veličina našeg i vašeg Aleksandra Vučića i naše i vaše Srpske napredne stranke.

Srpska napredna stranka je stranka naroda, baš kao što stoji u našem sloganu – “Sa narodom svojim – Srpska napredna stranka”. U Srbiji SNS dobija ne samo povjerenje u svim sredinama, već to povjerenje doseže, pa i premašuje dvotrećinsko, baš kao što je to neki dan bilo u Beloj Palanci, gdje je na lokalnim izborima izlaznost bila 85%, a SNS je sama dobila 77%. Sve ostale brojne partije su na nivou statističke greške.

Sjetite se, poštovani sugrađani, da je i u Srbiji bilo jako teško stanje. Zemlja je bila razorena pljačkaškom privatizacijom, sankcijama, kriminalom, nezaposlenošću, baš kao danas kod nas. Sjetite se da je Vojislav Koštunica vladao 10 godina, Boris Tadić 12 i da su Srbiju doveli do prosjačkog štapa. Slično je i kod nas, dvije “nazovi velike stranke” vladaju na različitim nivoima i mijenjaju se 21 godinu od Dejtona, a stanje u RS je sve gore i gore. Kriminal, nezaposlenost i prezaduženost razaraju RS i naš Višegrad.

Samo je SNS sposobna, sa narodom svojim, provesti korjenite reforme, koje će uz mukotrpan rad i štednju, dovesti do postepenog ozdravljenja i boljeg života. Svakako, tajkune i one koji su se ogriješili o zakon i zloupotrebili položaj, kriminalce svih vrsta, a takvih je previše, treba privesti pravdi i ispitati porijeko imovine i sve što je stečeno na neregularan način, oduzeti.

Vi ste, poštovani građani, svjesni, da obračun sa kriminalom i korupcijom i izvođenje RS iz duboke krize, ne mogu provesti ni jedna od dvije “velike političke opcije”, jer da su to htjeli, oni bi to do sada uradili. Mi svaki dan sve više i više tonemo u beznađe. Ovaj nimalo lak posao može završiti samo Srpska napredna stranka, kojoj ćete vi u najvećoj mogućoj mjeri dati povjerenje, već sada, za dva-tri dana, na predstojećim lokalnim izborima. Konačno moramo progledati i dati povjerenje novim časnim i poštenim snagama, a ne vrtiti “izlizane” političke opcije i njihove satelite 20 i više godina.
Primjer imamo u Srbiji, samo je Srpska napredna stranka povela Srbiju putem prosperiteta i boljeg života građana. Narod je to prepoznao i ponavljamo to još jednom i ponavljaćemo koliko god puta bude trebalo, veliki DSS i DS se sada bore da pređu cenzus od 5%, a taj uspjeh SNS i Aleksandar Vučić nisu postigli na lijepe oči, već rezulatatima poštenog i napornog rada.

Dakle, jedino narod, vi poštovani sugrađani, možete dovesti do promjena. Hrabro recite, dosta je bilo, ja i moja porodica, vaša djeca i unuci, hoćemo da živimo bolje. Nemojte uludo bacati vaše godine života, tražite od vlasti na svim nivoima da rade bolje, da budu odgovorniji, da rade za vaš interes i interes naroda, a ne samo za njihov vlastiti interes. Vlasti na svim nivoima trebaju da budu vaše sluge, a ne bahati i arogantni gospodari.
Vi ste, poštovani građani, snaga naroda. Dobrodošli u Srpsku naprednu starnku. Učlanite se i budite baš vi pokretač izlaska iz krize, budite istinska snaga naroda i slobodno dajte nove prijedloge i ideje. Svi će biti saslušani i uvaženi. Sve što je dobro i prosperitetno, biće i realizovano. U drugim političkim partijama, vi morate biti poslušni i slušati vođe, a većina političkih subjekata je uz naziv stranke dodala i ime vođe. Za razliku od svih, u Srpskoj naprednoj stranci je narod vođa.
Dajmo podršku Srpskoj naprednoj stranci i zajedno počistimo aktuelniu nesposobnu lokalnu vlast, koja u nedostatku dobrih djela koje treba ostaviti iza sebe u četvorogodišnjem mandatu i potrošenih 40 miliona maraka našeg novca, kao gubitnik koji se hvata za slamku, troše novce – štampaju letke o tome kako su u Srpskoj naprednoj stranci svi ludaci i kriminalci.
Vi dobro znate, poštovani građani, da oni ovim pričaju o sebi. Mi za njih nećemo ništa ružno reći, već samo to, da su potrošili naših četiri godine života, da su potrošili četiri godišnja opštinska budžeta i da nisu gotovo ništa uradili. Nisu bili sa svojim narodom, nisu opravdali vaše povjrernje i to govorimo jasno i glasno, ne vrijeđajući nikoga. Zato ćemo birati i dati povjerenje novim ljudima, biraćemo i dati povjerenje Srpskoj naprednoj starnci.
Sjetite se da je naš predsjednik Aleksandar Vučić dolazio u Višegrad i aktuelna vlast se nije udostojila da ga primi i pozdravi, da zamoli pomoć u realizaciji nekog razvojnog projekta, jer razvojne projekte i nemaju.
I Patrijarh Irinej je dolazio u Višegrad, a naš načelnik se nije udostojo Patrijarhu ni ruku poljubiti. Mi hoćemo bolju i efikasniju lokalnu vlast, vlast koja će četiri godine raditi projekte za dobrobit svih građana opštine Višegrad, a ne samo mjesec ili dva pred izbore, kao što ovi rade. Mi hoćemo Srpsku naprednu stranku!

Aktuelna lokalna vlast nije samo SDS, beć i njihovi sateliti PDP i NDP, koji su sa tri odbornika kao pirane oglodali svu supstancu SDS-a, uništili vodećeg koalicionog partnera, koji im je to dozvolio. PDP i NDP vape za vašim glasovima i drže se čvrsto za svoje četvorogodišnje fotelje. Da vas podsjetimo, poštovani građani, da su dobili zamjenika načelnika opštine, zamjenika predsjednika Skupštine i sva druga lokalna preduzeća, osim Komunalca i Doma zdravlja. U političku praksu u RS je uveden termin “papak”, kao sinonom za izabranog predstavnika naroda, koji se zarad određenog ličnog interesa proda i pređe u drugu političku opciju. Značajan domet aktuelne lokalne vlasti je bila investicija u kupovinu papka Milana Komada, koji se prodao za radno mjesto u Komunalcu, četiri godine je bio rezervni glas skupštinse većine SDS-a i potopm je prešao u perspektivni NDP, te sa pozicije nosioca liste Srpske napredne stranke na prošlim lokalnim izborima, sada je na visokom 15 mjestu u perspektivnom NDP-u. Svaka čast papku i mudroj četvorogodišnjoj SDS-ovoj investiciji, koja ističe upravo ovih dana.
Dakle, PDP i NDP vape za vašim glasovima, kako bi im udobne četvorogodišnje fotelje završile osmoljetku. Apsolutno nikakvog prostora nemaju da bilo koga više zaposle, a lažnih obećanja je na pretek. Ne može se armija nezaposlenih u Višegradu zaposliti u Višegradskoj banji, Vodovodu, Komunalcu, Domu kulture Obdaništu i sl. Nema projekata za otvaranje radnih mjesta u ralnom sektoru, neumiju i ne znaju, nemaju tim. U poljoprivredi, koja je grana od koje realno može živjeiti značajan broj sugrađana, nemaju ideje i ne znaju kako da pokrenu ovu granu. Ne radi se to sa pokvarenim poljoprivrenim mašinama sa otpada.

Ne želeći više da trošimo prostor onim što je prošlost, a vi dragi sugrađani dobro znate da govorimo istinu i samo istinu, ponavljamo, da je Srpska napredna stranka najbolja opcija i put ka sigurnom ozdravljenju našeg Višegrada.
Sa novim snagama koje će biti na lokalnom nivou u naredne 4 godine, predvođenim načelnikom, gospodinom Mladenom Đurovićem, jedino Srpska napredna stranka iznosi dijelove programa za oporavak. Ni od koga drugog to niste mogli čuti, a to je:
– izvršićemo redefinisanje statusa višegradskih preduzeće u stečaju i sa Vladom RS i nadležnim ministarstvima, stvorićemo ambijent da se pokrene određena nova prizvodnja, makar za početak u skromnom obimu,
– izradićemo regulacioni plan Industrijske zone Dobrun,
– oživjećemo postepeno industrijsku zonu Dobrun. Sa Vladom RS, lokalnom zajednicom, Vladom Srbije, Aleksandrom Vučićem i drugim progresivnim snagama, otvorićemo konačno u Višegradu potpuno nove proizvodne pogone u realnom sektoru, sa perspektivom širenja i novog zapošljavanja. U ovom segmentu će lokalna zajednica na području industrijske zone obezbjediti sve uslove i beneficije. Otvaranje novih pogona biće ograničeno samo sposobnošću vlasti, kako lokalne, tako i podrške sa republičkog nivoa,
– značajno ćemo pomoći postojeće privatno preduzetništvo i pomoći privatnu inicijativu, kako bi se otvorilo što više novih malih obrta, a time i novih radnih mjesta,
– poljoprivredu ćemo stimulisati 10 puta više nego što je to radila aktuelna lokalna vlast,
– formiraćemo zadrugu, koja će imati sve stručne slžbe i koja će biti servis svim poljoprivrednicima, kako kod nabavke ulaznih komponemti, tako i kod otkupa i plasmana proizvoda. Najsavremenija hladnjača će biti u Vardištu u podzemnim hangarima bivše vojna kasarne,
– poreska politika će biti stimulativna za sve proizvođače, a destimulativna za vlasnike neobradivih poljoprivrednih zemljišta,
– Napravićemo više razvojnih i korisnih projekata za opštinu Višegrad i konkurisati kod EU za nepovratne predpristupne IPA fondove,
– sa susjednim opštinama u Srbiji ćemo napraviti projekte prekogranične saradnje, koje takođe EU podržava nepovratnim sredstvima,
– investiraćemo u prostorno – plansku dokumentaciju za dijelove grada za koje ne postoji, jer hoćemo više da uložimo u sve dijelove Višegrada i unapredimo infrastrukturu u život u različitim naseljima, poput rješavanja problema sa vodom u Cenči, infrastrukture u Garči, odvodnog kanala na Glavici, završetka sanacije Glavičkog potoka, regulisaćemo Osojnički potok, riješiti problem vodosnabdjevanja i kanalizije Šeganja, Bikavca, Dušča i drugih gradskih i ruralnih područja – i to kontinuirano 4 godine, a ne samo malo i kozmetički pred izbore,
– počećemo sa projektom izmještanja deponije smeća na novu lokaciju u skladu sa regulacionim planom. Ovaj projekat je skup i radićemo ga u fazama, ali će njegovo rješavanje inicirati Srpska napredna stranka,
– hitno se mora pronaći nova lokacija za gradsko groblje, na kome treba izgraditi primjerenu kapelu i druge sadržaje. Aktuelna vlčast je ovaj važan segment potpuno prenebregla,
– pronaćićemo, kaptirati i dovesti u Višegrad nove količine vode, jer je voda strateška sirovina budućnosti,
– formiraćemo vijeća mjesnih zajednica i rješavati probleme i projekte koje narod kandiduje,
– mnogo toga ima još, mnogo toga je Srpska napredna stranka saopšila sugrađanima na posjećenim tribinama koje smo imali u svim naseljima. Srpska napredna stranka je odlučna da sve navedeno i mnogo toga još, započnemo i značajan dio završimo u naredne 4 godine.

Poštovani sugrađani, vi prepoznajete i osjećate sve probleme Višegrada. Mnogi važniji su navedeni, neke ćemo zajedno sa vama definisati i realizovati. Uz podršku Srpskoj naprednoj stranci, Vrata vaše Opštine Višegrad su vam širom otvorena.

Srpska napredna stranka vam obećava da će njeni odbornici 2-3 puta mjesečno primati vas građane, sagledavati sve probleme koje ističete i zajedno sa vama ćemo sve opravdane zahtjeve i one koji su zasnovani na pravu, dovesti do konačnog rješenja, na vaše i naše zadovoljstvo. Da li će vas primati načelnik Đurević, sigurno hoće, ali će odbornici Srpske napredne stranke biti sa – narom svojim.

Dakle, samo Srpska napredna stranka može provesti korjenite reforme, koje će dovesti do biljeg života svih nas, a ne samo šačice privilegovanih na vlasti. I zato hrabro, već sada, za dva-tri dana, dajmo glas kandidatima Srpske napredne stranke, jer svi zajedno moramo početi graditi vlastitu budućnost boljom. Narod, sa Srpskom naprednom strankom na čelu, želi promjene na bolje, želi izvjesniju budućnost za sebe i svoju djecu. Mladi žele da žive već danas bolje i neće prazna obećanja, već konkretne rezultate. Zapitajte se, zašto da vam neko nesposobnošću uništava vaše najbolje godine života? Nemojte oklijevati i čekati, jer samo narod može reći – DOSTA JE BILO – hoćemo da živimo bolje. Hoćemo Srpsku naprednu stranku, hoćemo preporod kao u Srbiji sa Aleksandrom Vučićem.

Hvala vam na povjerenju, hvala vam na vjeri u bolju naprednjačku budućnost.

Sa narodom svojiom, Srpska napredna stranka.