Izbori 2016 Višegrad

GOLIĆEVA PODRŽALA MLADENA ĐUREVIĆA ZA NAČELNIKA

 

Član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Srebrenka Golić očekuje da na predstojećim lokalnim izborima u Višegradu pobijedi kandidat SNSD-a Mladen Đurević i da u ovoj lokalnoj zajednici SNSD ima vlast sa koalicionim partnerima.


Golićeva, koja je danas posjetila Opštinski odbor SNSD-a u Višegradu, dala je podršku Đureviću čiju kandidauru su podržali DNS, SP, SNS i “SRS – Srpska u sigurne ruke”, te odborničke kandidate SNSD-a.

“Razgovarali smo o lokalnim temama, a nezaobilazan problem su stanovi koje je Vlada Srpske izgradila za potrebe kategorija izbjeglih i raseljenih lica i za boračke kategorije”, rekla je Golićeva i dodala da je za rješavanje problema potrebna veća kooperativnost Vlade i lokalne zajednice.

Ona je dodala da sadašnji načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković nije posjećivao Vladu Republike Srpske, već je za četiri godine došao samo jednom ili dva puta.

“Mi smo otvorena institucija. Resorno ministarstvo /za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju/ koje vodim otvoreno je za sve lokalne zajednice bez obzira ko je načelnik, a smatram da sam u službi svih građana Republike Srpske”, istakla je Golićeva.

Prema njenim riječima, danas je sa budućim načelnikom dogovoreno mnogo planova za naredni period. “Čeka nas mnogo posla. Opština Višegrad ima perspektivu za razvoj, ali treba osmisliti prave planove. Kandidati ove stranke znaju koji su to privredni segmenti koje treba razvijati”, dodala je Golićeva.

Kandidat za načelnika Mladen Đurević zahvalio je Golićevoj za posjetu i istakao da su dogovoreni planovi za budući period.

“Dogovorili smo da nakon preuzimanja vlasti rješavamo problem privatizacije stanova u naseljima Garča i Bikavac. To je prioritet kome ćemo posvetiti najviše pažnje”, istakao je Đurević.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Pero Petrović rekao je da su danas razgovarali o aktuelnim lokalnim problemima.

“Tokom obilazaka mjesnih odbora Garče i Bikavca, gdje živi najveći broj izbjeglih i raseljenih, obećali smo da ćemo u što skorijem roku razgovarati sa ministrom i rješavati problem privatizacije stanova. Dobili smo obećanje da će to pitanje biti riješeno u što skorijem roku, sa novim načelnikom Đurevićem”, dodao je Petrović.

On je istakao da su svi problemi, koji su do sad kandidodavni ispred opštine Višegrad, rješavani u najbržem roku i da su za to veoma zahvalni ministarstvu i Vladi Republike Srpske.

fb Mladen Đurević – SNSD Višegrad