Izbori 2016 Višegrad

SAOPŠTENjE OO SDS VIŠEGRAD


U skladu sa poštovanjem zvaničnog etičkog kodeksa koji se odnosi na ponašanje svih političkih subjekata na predstojećim lokalnim izborima, aktivisti Srpske demokratske stranke nisu odstupali od propisanih pravila u sklopu svoje kampanje.
Propagandni materijal političkih subjekata se nije uklanjao od strane simpatizera SDS-a, iako su direktno okrivljeni od strane članova SNSD-a. U dosadašnjoj predizbornoj kampanji Srpska demokratska stranka nikada nije vrijeđala političke protivnike, a to se moglo pokazati na aktuelnim tribinama, kao i na osnovu dosadašnjeg djelovanja stranke.
Za plakate koji su misterioznim putem skinuti, optužbe se ne mogu pripisati Srpskoj demokratsko strancijer je juče u večernjim satima pocijepano preko 70 istih SDS-a.
Omladina SDS-a i SNSD-a, sinoć je u naselju Garča u međusobnom razgovoru dogovorila da neće biti sličnih incidenata i da će obje strane postupati fer i korektno.
Nakon samo sat vremena plakati SDS-a su uklonjeni, opet misterioznim putem , a o ovom postupku je obaviještena i policija.
Opšti zaključak o ovim dešavanjima vezanim za uklanjanje plakata direktno se odnosi na nekorektnost i nepoštovanje pravila etičkog ponašanja, a kao što to obično biva, krivac će se ipak pronaći, ili će se bar prepoznati iz ovog saopštenja.

fb Sds Visegrad