Izbori 2016 Višegrad

SA SDS DO POBJEDE – KAŽU GRAĐANI NASELjA OMAR

14199445_1097312243687456_6930457787026507872_n

Na javnoj tribini Srpske demokratske stranke održanoj u naselju Omar, kandidati za odbornike i kandidat za načelnika e stranke razgovarali su sa stanovnicima ovog naselja o cjelokupnoj situaciji u opštini Višegrad, kao i o problemima sa kojima se naši sugrađani susreću.
„Treba naglasiti da smo preuzimanjem lokalne vlasti 2012. godine zatekli ogromnu kreditnu zaduženost opštine od oko devet miliona KM, a fond od oko sedam miliona KM namjenjen za zapošljavanje i razvoj preduzetništva gotovo potrošen“, istakao je kandidat za načelnika Slaviša Mišković.
On je naveo da je uprkos brojnim poteškoćama, urađeno mnogo toga za Višegrad i da se ponosno mogu navesti svi projekti i obećanja koja su realizovana.
„U mandatnom perodu vratili smo oko 3,5 miliona kredita, koje su nam ostavili prethodnici nerazumnim trošenjem javnih sredstava, a postigli smo i redovnu likvidnost budžeta, pa se uredno isplaćuju naknade zaposlenima“, rekao je Mišković.
Mišković je dodao da je komunalnom preduzeću obezbjeđena oprema u vrednosti od oko 800 000 KM, a za 15 vatrogasaca, koji nisu imali naknade za topli obrok i regres, obezbjeđeni su isti.
Nosilac liste SDS za odbornike dr Ljubiša Škipina, naveo je da će se aktivisti ove stranke boriti da zadrže omladinu koja je pokretačka snaga našeg grada.
„ Iako je Vlada RS ukinula finansiranje pripravnika za lokalne uprave, sredstvima opštine obezbjedili smo da 50 prpravnika odradi pripravnički staž“, naglasio je dr Škipina.
I na ovoj tribini se mogla uočiti velika podrška i spremnost stanovništva da sa Srpskom demokratskom strankom ide dalje u nove pobjede.

fb Sds Visegrad