Aktuelnosti RS

Dodik: Referendum u RS odgovor na Izetbegovićevu politiku

089220

Referendum o Danu Republike bio je odgovor na politiku Bakira Izetbegovića koji zloupotrebljava institucije BiH i koji je umislio da može da modelira putem stranaca, sada putem sudova, koje kontroliše stvarnost u Republici Srpskoj, izjavio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik za televiziju Fejs.

Na pitanje da li ima hrabrosti da dođe na saslušanje u Tužilaštvo u Sarajevo, Dodik je odgovorio da se ne plaši i dodao da je spreman da ide u neku drugu instituciju, jer je “Tužilaštvo pod uticajem Bakira Izetbegovića”.

– Ranije ste mogli dati izjavu video-linkom ili na drugi način, ne vidim zašto se onda moja dobra volja ne iskoristi na dobar način?! Spreman sam dati izjavu bilo gdje, ne tražim presedan, ništa, samo ono što je drugima dozvoljeno. Ako Tužilaštvo bude insistiralo da dođem u Sarajevo, to tek onda govori o političkoj motivisanosti i onda su mogući razni scenariji u kojima ne želim da učestvujem, naglasio je Dodik.

Govoreći o odvajanju Srpske iz BiH, kaže da je to moguće i da je to je za Bošnjake najbolje.

-Da se fino raziđemo i napravimo fine komšijske odnose. BiH je podijeljena- naglašava predsjednik Srpske i poručuje da se to može učiniti mirnim putem, bez rata.

rtrs