Zanimljivosti

Zımska ponuda u BMW salonıma

bmw-ak-1016-01

BMW  Srbija u susret zimskoj sezoni pripremio je popust od 15 odsto na ponudu originalnih BMW zimskih točkova. Dizajnirani da precizno odgovaraju BMW modelima, garantuju bezbednost i postaju deo ličnog stila vozača. Originalna BMW ponuda zimskih točkova nudi značajne prednosti u odnosu na letnje pneumatike na temperaturama od 7⁰ C i niže. Pored originalnih zimskih točkova, za potpuno uživanje u vožnji tokom zimskih uslova preporuka BMW-a je BMW inteligentni pogon na sva 4 točka xDrive koji osigurava najbolje moguće prijanjanje i uvećava agilnost  u svim uslovima vožnje. Sistem reaguje munjevito i proaktivno tako da se prilagođava novim uslovima na način koji ne ugrožava komfor i prevazilazi očekivanja putnika.

Zahvaljujući varijabilnoj raspodeli obrtnog momenta, xDrive donosi zadovoljstvo u vožnji na svakom terenu uz maksimalnu bezbednost, bilo da se radi o iznenadnoj promeni vremenskih uslova koji utiču na promene stanja podloge ili o nagloj promeni u toku vožnje kao što je promena pravca kretanja ili ubrzanje. BMW xDrive prikuplja informacije iz celog vozila pomoću komunikacione linije brzinom od 10 Mbit/s i pouzdano otkriva specifične potrebe određene podloge, a zatim u deliću sekunde osigurava stabilnost putanje, pouzdanost i perfektnu trakciju.

Pod normalnim okolnostima, xDrive pogon raspodeljuje snagu između prednje i zadnje osovine u odnosu 40:60, ali ukoliko dođe do promene uslova vožnje, 100 odsto snage za samo 125 ms gotovo neprimetno biće prebačeno na jednu osovinu i na taj način biće osigurano lako kretanje i po najklizavijim površinama. U slučajevima kada postoji razlika u trakciji između levih i desnih točkova BMW DSC (Dynamic Stability Control) ima funkciju kontrole prebacivanja snage na točkove koji bolje prijanjaju. Zahvaljujući ovakvoj dinamičnoj raspodeli snage, stabilnost i agilnost automobila se glatko vraća u normalu pre nego što vozač i primeti bilo kakvu promenu.

Vožnja po krivudavim putevima ili dinamični ulazak u krivinu postaju naročito zabavan sa xDrive sistemom, osećaj kod vozača je kao da BMW sam vodi kroz krivine. xDrive osigurava da se snaga ne troši na gubitku trakcije, svaki kilovat snage se efikasno prenosi, a to pokazuju i podaci o ubrzanjima (bez obzira na povećanu ukupnu masu automobila ubrzanja su slična ili bolja nego kod automobila sa pogonom na jednu osovinu) dok je potrošnja goriva gotovo nepromenjena.

Podsećamo da je u BMW salonima aktuelna rođendanska ponuda za BMW X modele sa M paketom opreme u promotivnom periodu. Kupovinom BMW modela X1, X3, X4, X5 ili X6 ostvaruje se pravo na BMW produženu garanciju u trajanju od čak pet godina ili 200.000 pređenih kilometara, a izborom prepoznatljivog M paketa opreme, značajno uštede.

BMW X modeli na raspolaganju su za test vožnju u BMW prodajnim salonima.

 

netauto.rs