Kultura

Završeno snimanje novih epizoda „Južnog vetra”

677z381_Andrija-Kuzmanovic-i-Milos-Bikovic-639b419716939

 

Posle 100 snimajućih dana, autorska i glumačka ekipa, na čelu sa kreatorom serije Milošem Avramovićem i scenaristom Petrom Mihajlovićem, podelila je sa fanovima prve inserte iz ovog krimi serijala koji će u Srbiji premijerno biti emitovan od februara 2023.

 

[ads1]

 

 

Potpuno nepredvidiv zaplet, snimanje u više evropskih zemalja, najveće svetske i domaće glumačke zvezde – najkraće opisuju novu sagu jednog od najgledanijeg domaćeg ostvarenja „Južni vetar”, čiji nas nastavak očekuje kroz 12 novih epizoda TV serije pod nazivom „Na granici”.

U svom nastavku, „Južni vetar” bavi se borbom svetskih sila – Rusije, Amerike i Evrope, kriminalnim vezama i korupcijom, sukobljenim interesima u čijem je centru Srbija i naši junaci.

Serija je sniman na lokacijama u Srbiji, Hrvatskoj i Rusiji, kao i na granicama Italije i Finske, a radnja prati vođu srpskog podzemlja, narko-bosa Petra Maraša, čiji poslovi sve više ugrožavaju njegovu egzistenciju.

 

[ads2]

 

 

Međunarodnu glumačku podelu čine holivudske i ruske zvezde Vilijam Boldvin i Erik Roberts, kao i Oksana Akinšina i Aleksej Guskov, uz već dobro poznatog Italijana Paskvala Espozita; dok domaće glumačke zvezde predvode Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Miki Manojlović, Jovana Stojiljković, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, Milica Gojković, Tamara Krcunović, Andrija Kuzmanović i Stefan Kapičić.

Kvalitet „Južnog vetra” potvrđuje i to što je prvi put u istoriji projekat sa Balkana dobitnik sredstava za produkciju igrane TV serije u kategoriji za TV i onlajn sadržaj, na fondu potprograma „Medija kreativna Evropa”.

 

politika.rs