Aktuelnosti RSAktuelnosti Višegrad

Zaražena 151 osoba, preminulo sedam

170832
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 621 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 151 osobe.
[ads1]

Radi se o 79 muškarca i 72 žena, od kojih su 28 mlađe, 91 srednje i 32 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 62 osoba je iz Banjaluke, 15 iz Bijeljine, 12 iz Trebinja, sedam iz Gradiške, po pet iz Kozarske Dubice i Kotor Varoša, po četiri iz Doboja, Laktaša, Prijedora i Foče, po tri iz Zvornika, Lopara i Prnjavora, po dvije iz Višegrada, Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Milića i Mrkonjić Grada i po jedna iz Bileće, Bratunca, Kalinovika, Ljubinja, Modriče, Osmaka, Sokoca, Stanara, Ugljevika i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i tri žene, starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Kneževa i Kozarske Dubice i po jedna iz Banje Luke, Berkovića i Prijedora.

 

[ads2]

 

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 93.687 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 5.492 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 373.385 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 379, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 153, a u ostalim bolnicama 226. Na respiratoru je 46 osoba, 31 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 15 u ostalim bolnicama.

RTRS