Zanimljivosti

VW sprema redizajn Passata, juri 30-milioniti primerak

8511126565c18f4257ae0f344926903_v4_big

 

 

Aktuelna generacija pojavila se u prodaji 2015, pa nemački proizvođač priprema restilizovanu verziju kako bi postojeći model parirao konkurenciji još nekoliko godina.

Volkswagen trenutno u svetu ima tri varijante modela Passat, u zavisnosti od regiona u kome se ovaj automobil prodaje.

Kinezi su nedavno dobili novu verziju svog Passata zasnovanog na MQB mehaničkoj platformi, severnoameričko tržište ima sopstvenu varijantu koja se izrađuje u SAD, a Vokswagen će uskoro predstaviti redizajn aktuelnog evropskog Passata iz 2015.

 

[ads1]

 

Nemački proizvođač nema običaj da prilikom redizajna vrši veće kozmetičke zahvate, pa ne treba ni očekivati da će se Passat za 2019. stilski previše razlikovato od ovog koji je sada na putevima.

I u narednom periodu, kupcima će na raspolaganju biti limuzina i karavan, dok će se motorizacija sastojati od proverenih benzinaca i dizelaša, kao i plug-in hibridne opcije.

Volkswagen je nedavno objavio dizajnerske crteže restilizovanog Passata, a prve fotografije i tehničke detalje treba očekivati u narednim mesecima, s obzirom da je premijera ovog automobila planirana za sajam u Ženevi, koji se održava početkom marta 2019.

 

[ads2]

Inače, VW želi da upravo tokom proizvodnog ciklusa restilizovanog evropskog Passata obeleži veliki jubilej – 30 miliona prodatih jedinica ovog modela. U prethodne četiri i po decenije širom sveta isporučeno je preko 29 miliona ovih vozila, pa se jubilarni 30-milioniti primerak očekuje u narednih par godina.

b92.net