Aktuelnosti RS

Vozači, počinje nova školska godina u Republici Srpskoj, pazite na đake pješake

Skolarci

Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS) podsjeća sve vozače da u ponedjeljak (3. septembar 2018. godine) počinje nova školska godina u Republici Srpskoj i poziva ih da voze krajnje oprezno u zonama osnovnih i srednjih škola, te da obrate posebnu pažnju na đake koji se kreću duž kolovoza.

Tim povodom će ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Milija Radović i generalni sekretar AMS RS Ranko Babić u ponedjeljak u 10.30 časova obići učenike Osnovne škole “Majka Knežopoljka” u Knežici kod Kozarske Dubice i podijeliti im saobraćajne bukvare, majice, rasporede časova, bljeskalice i obrazovne letke.

[ads1]

 

Posjeta đacima ove škole organizuje se u okviru preventivne kampanje “Vozači, škola je za nas, oprez je za vas” koju tradicionalno sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza RS, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS, AMS RS, Auto-moto društva i lokalne zajednice.

Kampanjom se želi unaprijediti znanje i ponašanje kod djece kao rizičnih učesnika u saobraćaju putem obrazovnih materijala, svjetloodbojnih prsluka, radio i televizijskih spotova.

Roditelji kao najmotivisaniji treba da prenesu djeci elementarno znanje neophodno za njihovo pravilno i bezbjedno učešće u saobraćaju. Putem tih materijala roditelje želimo upoznati o stradanju djece, opasnostima koje ih vrebaju u saobraćaju, njihovom bezbjednom prevozu kada se voze u vozilu, ograničenim psihofizičkim sposobnostima u odnosu na odrasle, kao i informacijama koje su relevantne za njihovo samostalno i bezbjedno učešće u saobraćaju.

[ads2]

Odgovornost za bezbjednost djece je uvek na strani starijih, koji decu nisu naučili bezbednom ponašanju ili ih ugrožavaju svojim ponašanjem i postupcima.

Radnici AMS RS i AMD dijeliće obrazovne materijale u zonama osnovnih škola širom Republike Srpske i pomagati da đaci bezbjedno stignu u školu. Ovim putem AMS RS svim učenicima želi uspješnu i bezbjednu novu školsku 2018/2019. godinu.

ams-rs.com