Zanimljivosti

Volkswagen predstavio novi Golf

volkswagen-golf-2017-01

Volkswagen je u sedištu marke u Wolfsburgu predstavio novo izdanje Golfa. Njegove karakteristike: unapređeni dizajn, nove tehnologije motora, novi sistemi podrške i nova generacija infotainment sistema. Po prvi put na svetu u klasi kompaktnih automobila vrhunskim infotainment sistemom “Discover Pro” može da se upravlja pokretima. On svojim ekranom od 9,2 inča infotainment sistema čini konceptualnu i vizuelnu celinu sa ekranom Active Info Display (digitalni instrumenti), takođe novitetom u novom Golfu. Kao jedan od prvih kompaktnih modela, po želji takođe može da se opremi delimično automatizovanim voznim funkcijama. Stoga će nova podrška u zastojima u saobraćaju imati glavnu reč pri vožnji s čestim zaustavljanjima i kretanjima.

Dr. Herbert Diess, predsednik uprave marke Volkswagen, objasnio je u okviru svetske premijere: “Golf najveći napredak ostvaruje po pitanju infotainment sistema i umrežavanja.” Nijedan drugi kompaktni automobil nije inteligentniji, bezbedniji i umreženiji. Novo izdanje ovog uspešnog modela, prodatog u više od 33 miliona primeraka, označava početak najveće proizvodne ofanzive u istoriji marke Volkswagen. Dr. Herbert Diess: “Volkswagen kreće svom snagom. Samo u 2017. godini predstavićemo više od deset novih modela i opsežnih aktuelizacija. Do 2020. godine Volkswagen obnoviće celokupan svoj modelski program.”

Potencijal Golfa pokazuju njegovi sistemi podrške: tehnologije kao što su Front Assist s novim sistemom prepoznavanja pešaka, nova podrška u saobraćajnim zastojima i sistem Emergency Assist, takođe nov u ovom segmentu, značajno povećavaju nivo bezbednosti.

“Golfom iz modelske 2017. godine po prvi put uvodimo automatizovane vozne funkcije u klasu kompaktnih automobila”, rekao je dr. Frank Welsch, član uprave marke Volkswagen za tehnički razvoj. Glavni inženjer nastavlja rečima: “Stapanjem podrške zadržavanja automobila u saobraćajnoj traci i automatske regulacije rastojanja ACC, podrška u saobraćajnim zastojima po želji i do brzine od 60 km/h preuzima kontrolu kod naporne vožnje s čestim zaustavljanjima i kretanjima. Ona upravlja, koči i ubrzava novi Golf.”

Podršku ovim novinama pruža unapređena familija TSI motora. Svoj debi u Golfu ima novi turbobenzinski motor 1.5 TSI Evo – četverocilindarski motor od 110 kW/150 KS s varijabilnim menadžmentom cilindara (ACT). Osim njega lansiraće se i BlueMotion verzija od 96 kW/130 KS – takođe s ACT-om, ali i novom funkcijom vožnje u praznom hodu, kod koje sistem privremeno u potpunosti isključuje motor u toku vožnje.

Dr. Welsch: “Rezultat glasi da je novi Golf u realnom saobraćaju štedljiviji i za litar od motora uporedive snage. Tu je Smart Sustainability, pametna održivost, na delu. To je napredak za svakoga po povoljnoj ceni.” Volkswagen je pri tome pojačao i Golf GTI. On će od sada raspolagati snagom od 169 kW/230 KS i 180 kW/245 KS (kao GTI Performance). Novi 7-stepeni DSG (automatizovani menjač s dve spojnice) istovremeno će u Golfu da zameni sve automatizovane 6-stepene DSG menjače.

Volkswagen je u glavnoj fabrici u Wolfsburgu predstavio novog Golfa s dvoja i četvoro vrata, Golfa Variant i sportske verzije Golf GTI i Golf GTE. U toj fabrici razvijeno je svih sedam generacija, a u njoj se takođe proizvodi najveći deo godišnje produkcije od skoro milion modela Golf.

Najnovija verzija Golfa prepoznatljiva je po preciznijem dizajnu. U modifikacije spadaju i novi branici, nova halogena glavna svetla s LED svetlom za dnevnu vožnju, nova puna LED glavna svetla umjesto ksenonskih, novi prednji blatobrani, nova puna LED zadnja svetla, koja su deo serijske opreme kod svih modela, kao i novi točkovi od lakog metala.

Pretprodaja Golfa model 2017. godine počeće početkom decembra, a kod nas se očekuje u proleće iduće godine.

http://www.netauto.rs/uploads/useruploads/Vesti/Volkswagen-Golf-2017-03.jpg

http://www.netauto.rs/uploads/useruploads/Vesti/Volkswagen-Golf-2017-04.jpg

Volkswagen Golf

netauto.rs