Aktuelnosti RS

Višković: Smještaj u studentskim domovima besplatan

viskovic

 

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada i dalje nastojati da pravi poveznicu između obrazovanja i privrede, jer treba školovati kadar koji će doprinositi razvoju Srpske.

 

[ads1]

 

Nama više ne treba kadar za biroe rada, niti onaj koji će razvijati tuđe ekonomije širom svijeta. Trebaju nam ljudi koji će ostati, raditi i razvijati Srpsku. Imamo za to sve ljudske potencijale i prirodne resurse. Naši pokazatelji na tom planu, koje smo ranije napravili, govore da smo na dobrom putu – rekao je Višković novinarima u Banskom dvoru, na svečanoj akademiji povodom 47 godina rada Univerziteta u Banjaluci.

 

On je istakao da Vlada radi na tome da najboljim studentima Univerziteta, pogotovo javnih, obezbijedi radno mjesto u sistemu da bi oni dali doprinos još većem razvoju univerziteta i Republike.

Višković je naveo da je Vlada u protekle četiri godine intenzivno ulagala u infrastrukturne projekte dva javna univerziteta u Srpskoj, te njihove kadrove, naglasivši da je svaki univerzitet u svakoj zemlji njeno ogledalo.

On je podsjetio da je izmjenama odgovarajućih zakona omogućeno besplatno školovanje i obrazovanje za sve studente prvog ciklusa i prve godine drugog ciklusa studija, koji redovno ispunjavaju svoje obaveze.

 

[ads2]

 

– Od ove godine je i smještaj u studentskim domovima besplatan – rekao je Višković, kome je danas uručena povelja za zasluge i izuzetan doprinos razvoju Univerziteta u Banjaluci.

U banjalučkom Banskom dvoru održana je svečana akademija povodom 47 godina rada Univerziteta u Banjaluci na kojoj su uručene povelje i plakete zaslužnim pojedincima.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i ministri u Vladi Srpske, predstavnici gradske vlasti u Banjaluci, te brojne ličnosti iz javnog, naučnog i društvenog života Banjaluke i Srpske.

 

atvbl.rs