Odbojka

VIŠEGRAĐANKE PREOKRETOM NANIJELE PRVI PORAZ GAČANKAMA

[ads1]

 

HE NA DRINI

 

Odbojkašice „He na Drini“ nanijele su u Višegradu prvi poraz ŽOK „Gacko“ u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 3:2 (24:26, 19:25, 25:22, 25:23, 15:12).

Iako su Gačanke vodile sa 2:0 i bile na korak od desete pobjede u isto toliko utakmica, ekipa Jova Sarića je napravila veliki preokret i stigla do svoje sedme u sezoni. Na početku utakmice su vodile gošće, da bi sredinom seta domaće preokrenule i držale su vođstvo do set lopte (24:23), ipak tada Gacko veže tri poena i osvaja taj dio igre. U narednom setu nije bilo dileme oko pobjednika, razlika je rasla iz poena u poen i gošće su povele sa 2:0 (25:19). Domaći tim je sjajno počeo treći set, imao 9:4, da bi tim iz Hercegovine prišao na 17:15. Ipak na kraju su prisebnije bile Višegrađanke i smanjuju na 2:1. Četvrti set je pripao „He na Drini“, imale su standardno +3, protivnice su se vraćale, čak su izjednačile na 23:23, no povratnik u najelitniji rang je osvojio dva poena zaredom i odveo meč u taj-brejk. Tu domaće stižu do 7:5, igrao se veoma dug poen, Gačanke su se branile i na kraju osvojile taj i naredna tri poena. Nisu se predavale odbojkašice iz grada na Drini, preokrenule su i sa 15:11 stigle do velike pobjede.

Kao što su ovo kolo dočekale aktuelnog lidera, tako će Višegrađanke i naredno kolo igrati protiv novog lidera na tabeli ekipe „Goražda“, dok „Gacko“ dočekuje „Kulu Gradačac“.

 

Dejan Jovičić – sportdc.net

 

[ads2]