Aktuelnosti VišegradVideo

Višegrad: Usvojen nacrt budžeta za 2020

foto: fb/Radio Stanica Vgd
foto: fb/Radio Stanica Vgd

 

 

[ads1]

 

 

 

Višegrad: Usvojen nacrt budžeta za 2020

 

Skupština Opštine Višegrad usvojila je Nacrt budžeta za iduću godinu u iznosu od 9 miliona 691 hiljadu i 386 KM, koji je za 300 hiljada KM ili 2,5 posto veći od ovogodišnjeg budžeta.

Narednog mjeseca održaće se javna rasprava o budžetu na kojoj će budžetski korisnici i zainteresovani imati priliku da iznesu svoje prijedloge i primjedbe.

Odbornici smatraju da će nakon toga sam budžet biti kompletan, uzimajući u obzir nove prijedloge i dopune budžetskih korisnika.

“Stručne službe načelnika su predložile taj nacrt budzeta koji će ići na javnu raspravu i nakon toga će ići prijedlog i usvajanje budzeta. Trudili su se da zadovolje potrebe sporta, kulture, turizma. Znate I sami da je zadnjih godina dosta procvjetao turizam i to treba finansijski ispratiti. Inače, Višegrad je zadnjih godina postao poželjna destinacija”, kazao je odbornik DNS-a Mile Perić.

 

[ads2]

 

U Odjeljenju za finansije navode da su poreski prihodi za četiri odsto veći u odnosu na rebalans ovogodišnjeg budžeta jer se procjenjuje da će rasti prihodi po osnovu PDV-a, dok su neporeski prihodi planirani u manjem povećanju i tu su manje korekcije u odnosu na ovogodišnji budžet. Neporeski prihodi planirani u manjem povećanju.

Prijedlog budžeta opštine Višegrad očekuje se da bude na dnevnom redu sjednice Skupštine opštine Višegrad sredinom decembra tekuće godine.

 

bhrt.ba