Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Višegrad: Svaki dan i po 5.000 turista

Višegrad: Svaki dan i po 5.000 turista

andricgrad

 

Brojni domaći i strani turisti, tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, boravili su u Višegradu. Prema podacima lokalne Turističke organizacije, dnevno ih je bilo i više od 5.000.

Direktorka Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je ovo rekordna godina posjete turista za prvomajske praznike, čemu je pogodovalo i to što su spojeni sa Vaskrsom.

 

 

– Gosti su mogli da dožive Drinu sa brojnih brodića, da se provozaju turističkim vozićem, kao i da dožive zip-lajn. Posljednjih dana prvomajskih praznika vrijeme se malo pokvarilo, ali to ne utiče na posjete Višegradu, jer je grad lijep, interesantan, primamljiv – ističe Todorovićeva.

Turistički radnici, ugostitelji i vlasnici privatnih apartmana sigurno mogu biti i više nego zadovoljni.

 

 

 

– Svi višegradski ugostitelji mogu biti zadovoljni. Јedini problem tiče se graničnog prelaza gdje su gosti po dva tri sata čekali na prelaz, ali nadam se da će i taj problem biti riješen i da ćemo imati bolju prohodnost – poručuje Srpko Baranac, ugostitelj iz Višegrada.

Vesna Furtula, recepcioner kompleksa Andrićgrad, poručuje da se posjete turista iz godine u godinu povećavaju.

 

 

– Svake godine u ovo doba bude velika je posjeta našem kompleksu. Međutim, možemo reći da je ove godine to bio znatno veći broj, tako da smo prezadovoljni – ističe Furtula.

Višegrad su za praznike posjetili turisti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, dok su organizovane grupe dolazile iz inostranstva, a riječ je o Rumunima, Turcima, Bugarima, Kinezima i Јapancima.

RTRS

Check Also

CB25C823-784D-465B-8336-DE384394C359

Sedmica italijanskog filma u Andrićgradu

U Andrićgradu će sutra u okviru Sedmice italijanskog filma, biti prikazan film „Bangla“. Film će …

Powered by Master Media (TM)