Aktuelnosti Višegrad

VIŠEGRAD: Pucali iz Golfa i mahali č… zastavom kroz povratničko naselje Kosovo Polje

visegrad26102016

VIŠEGRAD – Novi incident zabilježen je u ponedjeljak večer u višegradskom povratničkom naselju Kosovo Polje, kada je iz vozila u pokretu ispaljeno nekoliko hitaca. Uznemireni povratnici prijavili su da se pucalo iz vozila Golf u pokretu, te da je kroz prozor bila istaknuta crna zastava s mrtvačkom glavom.

“Kosovo polje je u neposrednoj blizini grada i u okolini živi nekoliko porodica koje stvaraju probleme povratnicima, ali i generalno sigurnosti na području Općine Višegrad. Ovo nije prvi, a vjerojatno neće biti ni posljednji put. Obavijestili smo policiju u Višegradu i oni su za 40-tak minuta identificirali osobe koje su pucale i mahale zastavom kroz povratničko naselje. Nadam se da će policija, nakon identifikacije, pokrenuti i postupak protiv tih osoba” – kazao je za Dnevni avaz predsjednik Medžlisa IZ i odbornik u SO Višegrad, Bilal Memišević.

On dodaje da ovakvim incidentima doprinosi i konstantno napeta politička situacija u BiH, te da se slični događaji mogu prevenirati tako da sve institucije rade svoj posao.

“Oni koji počine ovakva djela moraju biti kažnjeni. Učinit ćemo sve da se ovakve stvari ne dešavaju ili da se svedu na minimum” – ističe Memišević.

Dnevno.ba