Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Višegrad: Pomoć za stotinu socijalno ugroženih domaćinstava

Višegrad: Pomoć za stotinu socijalno ugroženih domaćinstava

U Višegradu je danas podijeljeno stotinu paketa pomoći socijalno ugroženim domaćinstvima u vidu prehrambeno-higijenskih paketa, koje je osigurao Caritas u saradnji sa Opštinom Višegrad.

Pomoć socijalno-ugroženim kategorijama mnogo znači, a posebno u vrijeme pandemije koronavirusa. Prehrambeno-higijenske pakete korisnici će dobijati tri mjeseca, za šta su obezbijeđena sredstva u iznosu od 22.000 maraka.

“Meni bi značilo puno, pošto sam sama. Socijalni sam slučaj, nemam nikakva primanja, sama živim. Sve što mi se da, ja se zahvaljujem”, kaže Nada Đurović, korisnik pomoći.

“Hvala dobrim ljudima za ovu pomoć, a korisno mi je. Živim na selu. Četvero nas je, imam dva sina i muža”, kaže Evgenija Kadrić, korisnik pomoći.

“Mnogo znači. Živim na selu, mama mi je bolesna. Mnogo zahvaljujem predsjedniku opštine, svim udruženjima na pomoći”, kaže Rade Vuković, korisnik pomoći.

Sredstva je obezbijedio Caritas Švajcarske, a nabavku i distribuciju pomoći provela je Opština Višegrad.

“Projekat je zamišljen tako što će korisnici dobijati humanitarne pakete tri mjeseca. Ovo je prva podjela paketa. U naredna dva mjeseca će dobiti još po dva paketa”, kaže Branka Popović, predstavnik Caritasa.

U opštini Višegrad ukupno je podržano 119 domaćinstava, od čega stotinu na tri mjeseca. Dodatno, još 19 domaćinstava pomoć će dobijati dva mjeseca.

 

bhrt.ba – J.B.Đ.

Check Also

278DF22A-22BC-4E58-8669-B2F9500B3F0F

Đurević posjetio osnovnu školu

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ povodom Dana škole i …

Powered by Master Media (TM)