Aktuelnosti Višegrad

Utvrđene mjere preventivnog djelovanja od požara

IMG_0663-720x480

U opštini Višegrad održan je sastanak predstavnika lokalnih institucija s ciljem zaštite od požara na teritoriji ove opštine, na kojem su utvrđene mjere preventivnog djelovanja od požara na otvorenom prostoru.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Višegrad Željko Milošević rekao je da je u opštini Višegrad nepovoljna konfiguracija terena i da kada se dese požari na šumskim pokrivačima, koji su pretežno od crnog bora, posljedice budu katastofalne.

 

[ads1]

 

„Cilj nam je da aktiviramo dojavljivače požara, osobe koje će sa terena da nam proslijede informacije, da krenemo s kampanjom koja će imati za cilj buđenje svijesti kod stanovništva“, smatra Milošević.

Milošević apeluje na stanovnike opštine Višegrad da posebno obrate pažnju prilikom proljećne sjetve i čišćenja parcela.

„Prilikom proljećnog čišćenja imanja i okućnice, potrebno je da izbjegavaju spaljivanje suve trave, granja i niskog rastinja, kako ne bi izazvali požare koji se mogu nekontrolisano proširiti i izazvati velike posljedice po imovinu i lica“, naglasio je Milošević.

On je istakao da će pripadnici Policijske stanice Višegrad u saradnji sa inspektorima za protivpožarnu zaštitu, nadležnim opštinskim inspektorima i radnicima šumskog gazdinstva „Panos“ pratiti stanje na terenu i da će protiv neodgovornih lica biti izrečene novčane kazne.

[ads2]

 

Milošević je dodao da je od početka godine na teritoriji opštine Višegrad prijavljeno pet požara i najavio da će u ovom mjesecu biti održan sastanak sa predstavnicima mjesnih zajednica kako bi doprijeli do svijesti što većeg broja stanovnika.

Današnjem sastanku prisustvovali su i predstavnici resornih opštinskih odjeljenja, lokalne policijske stanice, Civilne zaštite, MUP-a i Šumskog gazdinstva „Panos“.

opstinavisegrad.com