Rogatica

Ugovor za izgradnju 15 kuća u Rogatici i Goraždu

090558
Pomoćnik ministra za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Radovan Grajić potpisao je danas u Istočnom Sarajevu ugovor sa izvođačima radova za izgradnju 15 stambenih jedinica u Rogatici i Goraždu za interno raseljena lica i povratnike srpske nacionalnosti.

Prema Grajićevim riječima, navedene stambene jedinice obnavljaju se u sklopu Projekta rekonstrukcije stambenog fonda koji se finansira iz Saudijskog fonda za razvoj /SAF/.

“Projekat rekonstrukcije stambenog fonda finansira se kreditnim sredstvima Saudijskog razvojnog fonda u iznosu od oko 22 miliona KM, a namijenjen je BiH za potrebe rekonstrukcije stambenih jedinica za izbjeglice i raseljena lica”, izjavio je Grajić novinarima.

On je precizirao da bi izgradnja 12 kuća u Rogatici i tri u Rogatici, koja će koštati oko 800 hiljada KM, trebalo da počne na proljeće.

Ističući da je riječ o značajnom projektu jer se odnosi na povratničku populaciju, Grajić je rekao da je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske na sredini njegovog sprovođenja.

Planirano je da u BiH sredstvima Saudijskog fonda za razvoj bude finansirano zbrinjavanje ukupno 917 porodica.

Od ukupnog broja, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske implementira projekte stambenog zbrinjavanja za 124 srpske i hrvatske povratničke porodice, te stambenog zbrinjavanja za 284 srpske povratničke porodice na prostoru Federacije BiH.

Izvor: SRNA