Breaking News
Home / Visegrad / Video / Učenici iz Višegrada snimili filmove «Vilinski grad Višegrad» i “Zapis sa Drine”,  njihovim školama donirana oprema

Učenici iz Višegrada snimili filmove «Vilinski grad Višegrad» i “Zapis sa Drine”,  njihovim školama donirana oprema

 

 ZAPIS SA DRINE INSERT

 

Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ i Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ iz Višegradusnimili su dva kratka filma uz pomoć mentora iz organizacije Genesis Project iz Banjaluke, a njihovim školama danas su donirani po laptop računar i HD kamera, kako bi učenici koji su obučeni da snime i edituju film, mogli to u budućnosti da rade u svojoj školi koristeći ovu opremu.

 

 

Učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ snimili su film «Vilinski grad Višegrad» koji možete da pogledate na You Tube kanalu Genesis Project-a na ovom LINKU. U svom filmu opisali su brojne legende Višegrada, ispričali priču o kuli Kraljevića Marka, istorijat čuvenog mosta i brojne druge zanimljivosti.

 

 

Učenici Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ snimili su film «Zapis iz Višegrada» koji je takođe dostupan na You Tube kanalu Genesis Project-a na ovom LINKU. Kroz ovaj zapis,u kratkim filmskim crticama opisali su ljepote i bogatstva Višegrada, ali su se i kratko osvrnuli na probleme poput otpada u rijeci Drini.

 

U snimanju filmova kojem su prethodile edukativne onlajn radionice  o održivom iskorišćavanju vodenih resursa, očuvanju biodiverziteta i vrijednostima prirodnog i kulturnog nasljeđa, te radionice o snimanju kratkih filmova učestovalo je preko 40 učenika ova dvije škole.

 

VILINSKI GRAD INSERT

 

Radionice su organizovali i vodili mentori iz Genesis Project-a, a sve aktivnosti su dio projekta „Kratka škola filma i snimanje dva kratka, edukativna filma za potrebe škola u Višegradu“ koji realizuje Genesis Project pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, odnosno Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata (APCU) kroz „Projekat upravljanja vodama u slivu rijeke Drine na Zapadnom Balkanu“.

 

 

Primopredaji opreme školama danas je, pored mentora iz Genesis Project-a, prisustvovao i predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

 Donacija opreme

Donacija opreme1

 

 

 unnamedgenesisbl.org

Check Also

3589D014-A68D-4810-85E9-59B4586F88F3

U SRED ZIME SKOČILI SA ĆUPRIJE (video)

U SRED ZIME SKOČILI SA ĆUPRIJE Rijeka Drina, stari most i grad Višegrad godinama privlače …

Powered by Master Media (TM)