Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / U Višegradu počela turistička sezona (VIDEO)

U Višegradu počela turistička sezona (VIDEO)

180550

 

Sa prvomajskim i vaskršnjim praznicima u Višegradu je počela turistička sezona.

Brojni turisti, kako domaći, tako i iz okruženja, odlučili su da praznike provedu upravo u Višegradu, a prema broju turista koji su posjetili grad na Drini i Rzavu, ova sezona mogla bi biti jedna od uspješnijih.

Prve grupe turista pristigle su u Višegrad većinom u sopstvenim aranžmanima. Neki su odlučili da u Višegrad dođu organizovano – brodom.

 

 

– Očekujemo rast broja gostiju koji dolaze na ovu destinaciju. Planiramo da u maju i junu vozimo petakom, subotom i nedeljom, a u julu i avgustu šest dana u nedjelji – kaže Goran Glišić, kapetan broda.

Turisti ističu da u Višegradu ima i te kako šta i da se vidi i doživi.

Početkom nove turističke sezone Višegrađani su zadovoljni. Nadaju se da virus korona neće imati uticaja na turizam, koji ovaj grad stavlja u vrh turističkih destinacija u Srpskoj.

– Nadamo se da će sve biti u redu prvenstveno u pogledu zdravstvene situacije, jer od toga i zavisi broj dolazaka. Nadam se da su ljudi željni putovanja i da će Višegrad biti njihova omiljena destinacija – istakla je Olivera Todorović, direktorka Turističke organizacije Višegrad.

Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad, naglasio je da ovaj grad spremno dočekuje turiste.

– Nadamo se da ćemo, za razliku od prošle godine, ove godine svakodnevno imati posjetioce u sve većem broju – dodao je Đurević.

Kulturno-istorijske znamenitosti, krstarenje Drinom, zip lajn, bir bajk, vožnja vozićem ili možda rikšom i bogata gastronomska ponuda, razlog su više da posjetite Višegrad u uživate u sadržajima koje nudi.

RTRS

Check Also

mup

U saobraćajnoj nezgodi u Višegradu smrtno stradalo jedno lice

    Na magistralnom putu Višegrad – Vardište, u mjestu Jagodina-Plavi most, opština Višegrad, 13.05.2021.godina, …

Powered by Master Media (TM)