Aktuelnosti RSAktuelnosti Višegrad

U Srpskoj novozaraženih 70, preminulo šest osoba

166052
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 368 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 70 osoba.
[ads1]

Radi se o 32 muškarca i 38 žena,od kojih je 11 mlađe, 35 srednje i 24 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 17 osoba je iz Banjaluke, osam iz Bijeljine, sedam iz Doboja, četiri iz Gradiške, po tri iz Zvornika, Kozarske Dubice i Mrkonjić Grada, po dvije iz Bratunca, Višegrada, Dervente, Modriče, Pala, Sokoca i Šipova i po jedna iz Broda, Prijedora, Ribnika, Stanara, Teslića, Trebinja, Ugljevika, Foče, Čajniča, Šamca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva. Radi se o četiri muškaraca i dvije žene, starije životne dobi, od kojih je po jedna osoba iz Doboja, Gradiške, Kozarske Dubice, Prijedora, Teslića i Zvornika.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 110.987 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.242* osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 413.100 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 295, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 128, a u ostalim bolnicama 167. Na respiratoru je 35 osoba, 21 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 14 u ostalim bolnicama.

RTRS

 

[ads2]