Aktuelnosti RS

U Srpskoj 189 novozaraženih, preminulo deset

CO
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 721 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 189 osoba.
[ads1]

Radi se o 90 muškarca i 99 žena, od kojih su 32 mlađe, 109 srednje i 48 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 81 osoba je iz Banjaluke, 18 iz Bijeljine, po 12 iz Laktaša i Prijedora, sedam iz Trebinja, po šest iz Bileće, Gradiške i Čelinca, pet iz Teslića, četiri iz Foče, po tri iz Dervente, Kozarske Dubice, Rudog i Ugljevika, po dvije iz Doboja, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Pala i Šipova i po jedna iz Berkovića, Broda, Zvornika, Kotor Varoša, Ljubinja, Milića, Modriče, Novog Grada, Prnjavora i Šamca.

 

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva. Radi se o dva muškaraca i osam žena, starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Dervente, Foče, Novog Grada i Trebinja i po jedna iz Banjaluke i Doboja.

 

[ads2]

 

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 93.536 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 5.485 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 372.764 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 398, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 164, a u ostalim bolnicama 229. Na respiratoru je 50 osoba, 34 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 16 u ostalim bolnicama.

rtrs