Breaking News
Home / Srbija / U Srbiji veći broj turista zbog bogatije festivalske ponude

U Srbiji veći broj turista zbog bogatije festivalske ponude

677z381_Tan2022-8-12_152025131_0

 

Tokom prvih šest meseci ove godine broj dolazaka turista u Srbiju veći je za 65,4 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a ministarka trgovine i turizma Tatjana Matić rekla je da je tome doprinela i bogata festivalska ponuda tokom leta.

Matić je rekla i da Srbija nastavlja da unapređuje svoj imidž i svoju turističku ponudu i da tome posebno doprinosi razvoj festivala i brojnih drugih manifestacija u našoj zemlji, kao i d aje resorno ministarstvo u ovoj godini podržalo 82 manifestacije sa 77 miliona i 250 hiljada dinara, sa ciljem da Srbiju učini još atraktivnijom i još poželjnijom turističkom destinacijom.

 


Međunarodni dečiji festival folklora „Licidersko srce”, održaće se od 15. do 19. avgusta (Foto Tanjug/Jadranka Ilić)

 

„Ovo leto je u Srbiji u znaku festivala. Samo u avgustu imamo više od 250 raznih kulturnih, gastronomskih, zabavnih, dečjih, edukativnih, prirodnjačkih, sportskih i avanturističkih manifestacija”, napomenula je Matić, navodi se u saopštenju ministarstva, prenosi Tanjug.

Ministarka je posebno istakla Nišvil i Filmske susrete u Nišu, Lav Fest u Vrnjačkoj Banji, Sabor trubača u Guči, Festival balona u Kruševcu, Bir fest i Mjuzik vik u Beogradu, Mun fest na Staroj planini, Nušićijadu u Ivanjici, Zaječarsko kulturno leto, ArtLink festival.

 


Sabor u Guči (Foto Beta)

 

„Takođe i manifestacije i festivali kao što su Egzit, Sabor trubača u Guči, Kosidba na Rajcu, Drinska regata, Xroš hard enduro reli, ali i Zlatovanje, Festival balona u Kruševcu, Zaječarska gitarijada, Maglič fest, Župska berba, BITEF i mnogi drugi događaji sa najvećim imenima svetske scene koji nastupaju u našoj zemlji, čine Srbiju atraktivnom i autentičnom turističkom destinacijom”, istakla je Matić.

Ona je izrazila uverenje da se do kraja ove i tokom sledeće godine mogu očekivati još bolji rezultate zahvaljujući ulaganjima u infrastrukturu, dodeli vaučera za odmor u Srbiji i kontinuiranom unapređenju kvaliteta i raznovrsnosti turističke ponude.

politika.rs

Check Also

1638875089-Novi-Sad_Sneg-u-gradu-foto-Nenad-Mihajlovic-2-750x500

Vremenska prognoza za oktobar: Stižu li mrazevi i sneg?

  Kakvo vreme je pred nama? U poslednje vreme prognoza deluje kao klackalica. Čas grane …

Powered by Master Media (TM)