Izbori 2024Politika RS

U ponedjeljak sastanak predsjednika svih političkih stranaka o učešću na izborima (VIDEO)

U Banjaluci je danas održan sastanak vladajuće koalicije u Republici Srpskoj. Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić najavio je za ponedjeljak održavanje sastanka predsjednika svih političkih stranaka iz Republike Srpske kako bi odlučili o daljim koracima povodom predstojećih lokalnih izbora.

– Odlučili smo da ja, kao predsjednik Narodne skupštine, pozovem sve predsjednike političkih stranaka iz Srpske, kao i predstavnike lokalnih partija koje nisu na republičkom nivou i nemaju poslanike, ali imaju odbornike, i da u ponedjeljak imamo razgovore na tu temu – rekao je Stevandić.

On je rekao da vladajuća koalicija nije donijela odluku po kojem će zakonu izaći na izbore, jer je riječ o pitanju od opšteg značaja o kojem je potreban usaglašen stav.

– U zavisnosti od stava opozicije možemo li se usaglasiti, ako ne, u utorak ćemo imati novi sastanak vladajuće koalicije na kojem ćemo donijeti odluku – rekao je Stevandić nakon sastanka.

On je rekao da je prijedlog da izbori budu odloženi i provedeni po Izbornom zakonu Srpske.

Podsjećamo, predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da ova stranka predlaže ostalim partijama u Republici Srpskoj da ne učestvuju na predstojećim lokalnim izborima.

RTRS