Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Turistički biser Republike Srpske – Višegrad

Turistički biser Republike Srpske – Višegrad

9932BFFD-AA0D-4093-AF1D-D6DAB5B4363B

Donosimo vam priču o još jednom od turističkih bisera Republike Srpske – Višegradu.

Grad bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa, koji ima mnogo toga da ponudi, i među ljepotama Republike Srpske ima posebno mjesto.

Rijeka Drina, ćuprija, grad djetinjstva nobelovca Ive Andrića, Andrićgrad, Višegradska banja, manastir Dobrun, sve su to razlozi za posjetu Višegradu .

 

– Promovišemo bogato kulturno istorijsko nasljeđe. Imamo tu sreću da nas šetnja od ćuprije vodi do Andrićgrada koje pravi jednu cjelinu – kaže Olivera Todorović, direktorka Turističke organizacije Višegrad.

Na pet kilometara od Višegrada smješten u gustoj borovoj šumi, nalazi se Rehabililitacioni centar Vilina vlas. Ovo lječilište ime je dobilo po istoimenoj biljci koja raste na izvorima termalne vode . Zbog svoje nadmorske visine i prirodnog okruženja ima i karakteristike vazdušne banje.

– Priroda je bogato obdarila ovaj lokalitet obiljem guste crnogorične šume ugodnom klimom i što je najvažnije termomineralnim vrelima velike izdašnosti – ističe Dušanka Bukvić, direktorka Rehabilitacionog centra Vilina Vlas.

Andrićgrad je turistički, kulturni, administrativni i edukativni kompleks smješten na poluostrvu između rijeka Drine i Rzava.

– Raspolažemo sa 65 soba odnosno 165 ležajeva. U kompleksu imamo bogatu gastronomsku ponudu – napominje Darko Tasić, Andrićgrad.

Ako želite da uživate u netaknutoj prirodi, i zaboravite na sve vaše obaveze predlažemo vam da prilikom posjete Višegradu planirate i vrijeme za cjelodnevni izlet brodom kroz kanjon Drine, drugi po veličini kanjon u Evropi.

 

– To je dio ponude koji je najviše oduševio, budući da mnogi ljudi nisu upoznati sa ljepotama kanjona rijeke Drine – naglasio je Branislav Andrić, Turistička organizacija Višegrad.

Višegrad se može pohvaliti značajnim brojem smještaja. Na raspolaganju su hoteli, moteli, apartmani. Neizostavan dio je bogata gastronomska ponuda. Ne treba napominjati da se tokom godine održava niz manifestacija kulturnih, sportskih ili zabavnih.

Sve je to razlog da posjetite Višegrad i uživate u turističkim sadržajima koje nudi.

Rtrs

Check Also

174627671_1778178055849359_8190903229291456040_n

Đurević na sastanku sa Viškovićem i Čubrilovićem

    Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je danas sa predsjednikom Vlade Republike Srpske …

Powered by Master Media (TM)