Breaking News
Home / Izbori / Izbori 2016 Višegrad / TRIBINE SDS IZUZETNO POSJEĆENE

TRIBINE SDS IZUZETNO POSJEĆENE

1972538_606129619472390_800525693_nMještani naselja Stupe i kuća koje se nalaze oko bivše zgrade MUP i Gradske pijace na današnjoj tribini su pružili podršku kandidatu za načelnika SDS-a Slaviši Miškoviću kao i kandidatima za odbornike stranke.
U otvorenom razgovoru aktivista SDS-a i stanovnika ovih naselja, govorilo se o realnoj situaciji sa kojom se narod Višegrada suočava.
„ Preuzimanjem lokalne vlasti 2012. godine zatekli smo kreditnu zaduženost opštine od oko devet miliona KM, a fond od oko sedam miliona KM namjenjen za zapošljavanje i razvoj preduzetništva gotovo potrošen“, istakao je Mišković.
On je dodao da je u mandatnom periodu vraćeno oko 3,5 miliona kredita koji su ostavili prethodnici, i da je uprkos takvoj situaciji obezbjeđena redovna likvidnost budžeta.
„Da bi se opština oporavila, a dugovanja vratila, smanjene su osnovne plate funkcionera za pedeset posto, a odborničke naknade sa 400 na 250 KM“ ,podsjetio je Mišković.
Naveo je i činjenicu da su opštini Višegrad nezakonitom odlukom, po osnovu preliminarnih rezultata popisa, umanjeni prihodi od PDV-a za oko 900 000 KM na godišnjem nivou.
U obraćanju građanima nosilac odborničke liste SDS-a Ljubiša Škipina je istakao da je aktuelna vlast uvijek vodila računa o mladima i njihovom napretku, te da se ne može zanemariti činjenica da je povećan broj stipendija sa 75 na 135.
„ Sredstvima opštine smo obezbjedili da 50 pripravnika odradi pripravnički staž, iako je Vlada RS ukinula finansiranje pripravnika za lokalne uprave“, rekao je dr Škipina.
Podsjetio je da zbog povećanja poreza i doprinosa na lična primanja zaposlenih sa 51 na 66 odsto prouzrokovan dodatni trošak od oko 400 000 KM,pa je opština za te namjene morala izdvojiti 800 000 KM u mandatnom periodu, a na uštrb kapitalnih investicija.
Mještani naselja izrazili su interes i za rješavanje infrastrukturnih problema u ulicama u kojima se nalaze njihove kuće i tražili da se razjasne nejasnoće za ove probleme.
Odziv građana na tribinu , prema ocjeni kandidata za odbornike, bio je iznad svih očekivanja što, kako su rekli, svjedoči o ogromnoj popularnosti ove stranke u narodu.

fb Sds Visegrad

Check Also

GOLIĆEVA PODRŽALA MLADENA ĐUREVIĆA ZA NAČELNIKA

  Član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Srebrenka Golić očekuje da na predstojećim lokalnim …

Powered by Master Media (TM)