Breaking News
Home / BIH / Republika Srpska / Politika RS / Sutra počinje izborna kampanja

Sutra počinje izborna kampanja

Logo_loc_iz_2016

Izborna kampanja u BiH, kao i neposredno obraćanje političkih subjekata i emitovanje plaćenog političkog oglašavanja zvanično počeće sutra i trajaće 30 dana, odnosno do lokalnih izbora, zakazanih za 2. ok

Regulatorna agencija za komunikacije /RAK/ podsjeća medije da tokom izborne kampanje moraju poštivati Poglavlje 16 Izbornog zakona BiH i Pravilnik o medijskom predstavljanju političkih subjekata.

Obaveza pokrivanja izbornih aktivnosti tokom izbora odnosi se na sve pružaoce audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija u BiH, saopšteno je iz RAK-a.

Izborna ćutnja počinje 24 časa prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno 1. oktobra u 7.00 časova i traje do njihovog zatvaranja, ističu iz RAK-a i podsjećaju da izborna ćutnja važi za cijelu teritoriju BiH i sve pružaoce audio-vizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija.

Pravilnik o medijskom predstavljanju političkih subjekata od dana raspisivanja do dana održavanja izbora, kao i Izborni zakon BiH, dostupni su na veb- stranici RAK-a /rak.ba/, a lista ovjerenih političkih subjekata za ove izbore može se naći na veb-stranici Centralne izborne komisije BiH /izbori.ba/.

Izvor: SRNA

Check Also

31699_sednica-predsednistva-dns-foto-novosti_f

DNS NA LOKALU IZABRAO SNSD: Istekao rok koji je dalo predsedništvo Demokratskog Narodnog Saveza odborima na terenu

  OPŠTINSKI i gradski odbori DNS, njih više od 50 ili tri četvrtine od ukupnog …

Powered by Master Media (TM)