Svijet

Sud u Hagu odbacio zahtjev za reviziju

20170309150133_416547

Međunarodni sud pravde u Hagu odbacio je zahtjev za reviziju presude koju je podnio Sakib Softić uz obrazloženje da ga nisu podnijele nadležne institucije BiH, saznaju Nezavisne.

“Sud je propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima. Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje da nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime BiH kao države, u pogledu zahtjeva za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida BiH protiv Srbije. Stoga, ne može se ništa preduzeti u vezi dokumenta pod nazivom ‘Aplikacija za reviziju Presude od 26. februara 2007. godine u slučaju primjene Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida'”, napisao je Filipe Kuverer, registar Suda.

 

Međunarodni sud pravde u Hagu odbio je zahtjev za reviziju presude po tužbi protiv Srbije, potvrdio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Čović je novinarima u Mostaru rekao da su o tome institucije BiH obaviještene pismom iz Haga.

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i ministar inostranih poslova Igor Crnadak najavili su u Banjaluci za 16.00 časova vanrednu konferenciju za novinare.

Igor Crnadak potvrdio je da je konferencija sazvana zbog revizije presude u Hagu ali nije želio da govori o detaljima.

nezavisne.com