Aktuelnosti RS

SUBVENICIJE ZA ZAPOŠLJAVANJE: Za jednog radnika poslodavcu 4.000 KM

pexels-rodolfo-quiros-2219024

 

ZA zapošljavanje i samozapošljavanje 850 građana Srpske iz ciljnih kategorija biće izdvojeno 3,65 miliona maraka iz budžeta RS.

Program zapošljavanja i samozapošljavanja ciljnih kategorija u privredi u 2022. godini sprovodi Zavod za zapošljavanje RS.

 

[ads1]

 

 

Pravo da konkurišu imaju građani koji su prijavljeni na Biro duže od 12 mjeseci, osobe sa srednjom stručnom spremom i niže kvalifikacije prijavljene na Biro najmanje pola godine, nezaposleni iz ruralnih područja sa posebnim osvrtom na žene, žene žrtve porodičnog nasilja i ratne torture, građani stariji od 40 godina, lica sa invaliditetom, bivši štićenici domova za nezbrinutu decu, žrtve nasilja, samohrani roditelji i roditelji teško bolesne đece, bez obzira na dužinu čekanja na evidenciji, te korisnici određenih socijalnih davanja.

Poslodavcima će za zapošljavanje 600 radnika biti odobreno ukupno 2,4 miliona maraka. Po jednom nezaposlenom dobijaju se 4.000 KM.

Oni koji konkurišu za ova sredstva moraju obrazložiti razloge za prijem radnika, koliko ljudi žele zaposliti i kojih zanimanja.

Građanima koji žele da pokrenu svoj posao za samozapošljavanje odobrava se po 5.000 maraka. Za 250 nezaposlenih biće izdvojeno ukupno 1,25 miliona KM. Oni moraju imati završenu obuku iz preduzetništva, te dostaviti biznis plan.

(Srpskainfo)

[ads2]