Aktuelnosti Višegrad

Srednjoškolci će pomoći u akciji čišćenja grada

Višegradski srednjoškolci će pomoći u akciji čišćenja grada u toku mjeseca aprila, dogovoreno je na zajedničkom sastanku načelnika opštine Mladena Đurevića i učenika Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić.

Đurević je rekao da se ovom akcijom podiže svijest građana o značaju čiste i uređene životne sredine, te izrazio zadovoljstvo učešćem učenika u ovoj akciji.

„U akciji čišćenja grada učestvovaće zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnovač opština, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, sportski klubovi, učenici i prosvjetni radnici osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova“, istakao je Đurević.

On je napomenuo da će se u narednom periodu realizovati različite aktivnosti, poput uklanjanja kabastog otpada, čišćenje i pranje saobraćajnica i javnih površina, sadnja, komunalno-inspekcijski nadzor, sanacija deponija, košenje, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete i slično.

Učenik Ivan Baranac rekao je da su posjetili načelnika opštine kako bi se dogovorili oko organizacije uređenja grada.

„Događaj ćemo realizovati krajem aprila i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane građane i učenike da nam se pridruže u akciji čišćenja u blizini osnovne škole, naselja Dušče, Crnča, Sase i Bikavac“, istakao je Baranac.

On je podsjetio da su prije dva mjeseca započeli učešće u projektu „Ja građanin“ i na regionalnom takmičenju osvojili treće mjesto.

„Obrađivali smo problem neuređenosti Višegrada kao turističke destinacije i kao jedno od rješenja izabrali smo organizovanje mjeseca čistoće“, naveo je Baranac.

opstinavisegrad.com