Svijet

Srbin pretukao bivšeg NATO pilota u Cirihu

20170331100625_419776

CIRIH – Rade S, rodom iz Loznice, pretukao je u jednom kafiću u Cirihu Engleza, bivšeg NATO pilota, zato što ga je čuo kako za susjednim stolom priča da je bombardovao Srbiju 1999. godine.

Ubrzo nakon prebijanja Rade S. je napustio Švajcarsku, piše “Informer”.

“Englez je za susjednim stolom bio s jednim lokalnim političarem iz Ciriha, razgovarali su o svemu i svačemu. U jednom trenutku Englez je kazao da je bio vojni pilot, a njegov prijatelj ga je upitao da li je učestvovao u nekim ratnim operacijama”, rekao je izvor lista.

On kaže da je Englez onda “s ponosom” pričao da je bombardovao Srbe.

“U tom trenutku Rade i njegov drugar su prestali da pričaju, jer mu se učinilo da Englez pored njega priča o Srbima i 1999. godini”, kaže izvor i dodaje da je Rade onda ustao i krenuo ka Englezu i njegovom prijatelju.

Kada im je prišao, Rade je pitao pilota da li je neko od njih učestvovao u bombardovanju Srbije i dobio potvrdan odgovor nakon čega je uslijedila tuča.

Rade je navodno počeo bivšeg pilota da udara šakama, a zatim je zgrabio staklenu činiju za šećer i time ga još udarao po glavi.

Kako kaže izvor lista, Englez je bio skroz krvav, a niko u kafiću nije htio da se umješa i pomogne mu.

“Rade mu je tada rekao – ‘Kad god se pogledaš u ogledalo, sjetićeš se svih Srba i nedužne djece koje si pobio'”. Nakon toga Rade je napustio kafić.

“Informer” nezvanično saznaje da je učesnik tuče koja se dogodila juče, ubrzo napustio i Švajcarsku.

Pretučeni Englez završio je u bolnici.

nezavisne.com