Kultura

Spektakl na Tašu povodom 50 godina postojanja YU grupe

20220810155554_428690

 

 Povodom proslave jubileja YU grupe, 50 godina duge karijere, koja je zakazana za 10. septembar na stadionu Tašmajdan, nastupiće 12 izvođača, najavili su organizatori.

 

[ads1]

 

 

Među mnogobrojnim gostima, potvrđeni su Tihomir Pop Asanović, Momčilo Bajagić Bajaga, Janez Bončina Benč, Dejan Cukić, Nikola Čuturilo Čutura, Bora Đorđević, kao i Zvonimir Đukić Ćule, Bruno Langer, Sead Lipovača Zele, Saša Lokner, Dado Topić i Vlatko Stefanovski.

Članovi YU grupe istakli su da je proslava ovog jubileja izuzetno važan korak u karijeri dugoj više od pet decenija.

“Drago nam je i puno nam je srce što ćemo okupiti na jednom mjestu toliko dragih prijatelja, sa kojima ćemo zajedno svirati i prisjetiti se mnogobrojnih avantura. Sigurni smo da će i publika uživati zajedno sa nama. Vidimo se 10. septembra na Tašmajdanu, poručili su članovi YU grupe.

Virtouz Vlatko Stefanovski istakao je da mu je velika čast što će biti “dio spektakla”, te da je poziv da bude jedan od gostiju “prihvatio bez razmišljanja.

“Grupu pratim od mojih gimnazijskih dana. Išao sam na njihove koncerte u Univerzalnoj sali u Skoplju i uživao u njihovom jednostavnom, ali autentičnom rok izrazu. Braća Jelić su ikone YU-roka. Njihovo trajanje je za svako poštovanje”, izjavio je Stefanovski.

 

Tanjug

 

[ads2]