FudbalMali fudbal

Sokolova sportska-fudbalska sekcija „Bambi-Soko“ dobila prostorije u centru Višegrada

ZAHVALNOST OPŠTINI VIŠEGRAD

Opština Višegrad protekle godine dodijelila je prostorije za petnasestak društava, među kojima je i Sokolova sportska-fudbalska sekcija „Bambi Soko“ iz Višegrada.

Načelnik opštine Mladen Đurević ističe da najmlađi zaslužuju veliku pažnju i da opština nastoji da ih pomaže u skladu sa mogućnostima.

[ads1]

„Siguran sam da će im ove prostorije mnogo značiti, a mi ćemo nastaviti da pomažemo našu omladinu i našu djecu“, poručio je Đurević, izrazivši zadovoljstvo brojnim peharima i sportskim rezultatima ove sekcije.

Pored opštine „Bambi Soko“ pomaže i Zavisno preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada.

„Bambi Soko“ je sekcija čije aktivnosti pratimo i pomažemo na razne načine. To ćemo činiti i u buduće, potvrdio je Nedeljko Perišić, direktor „Hidroelektrane na Drini“.

Predsjednik Fudbalske sekcije „Bambi Soko“, Aleksandar Govedarica rekao je da ova sekcija postoji već deceniju, a da je u porodici Srpskog sokolskog društva „Soko“ šestu godinu.

[ads2]

„Poslije dugo godina dobili smo kancelarije, gdje možemo da se družimo, da primamo goste, izložimo pehare i priznanja. Nama je na prvom mjestu duhovni razvoj djece, zatim razvoj i druženje kroz zajedništvo mladih generacija, a na trećem mjestu je fudbal“, napomenuo je Govedarica.

On je istakao da sekcija ima 87 dječaka i šest trenera, koji se takmiče u regionalnim ligama u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a prvi su posjetili Kosovo i Metohiju od mladih sportskih klubova, podsjetivši da već nekoliko godina ostvaruju odličnu saradnju sa mladim fudbalerima “Trepče“ iz Kosovske Mitrovice.

Član Fudbalske sekcije „Bambi soko“ Dejan Sarić rekao je da fudbal trenira pet godina i da je mnogo toga naučio.

Predsjednik Sokola Slavko Heleta izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost opštini i Hidroelektrani koje kontinuirano pomažu aktivnosti ove najbrojnije i najmlađe Sokolove sekcije, kao i njegovih ostalih sekcija.

Nakon što su ih preuredili čin osvećenja prostorija „Bambi Sokola“ obavio je protojerej stavrofor Aleksandar Topalović.

Informativna sekcija Sokola