Politika Višegrad

SNSD: Višegrad je odblokiran

visegrad

 

Višegrad je odblokiran.Tako tvrdi nova, SNSD-ova, skupštinska većina. Dvije godine su, kažu, imali zastoj zbog široke koalicije koju su činili izborni gubitnici, pa se više od godinu dana čekalo na usvajanje budžeta. Zbog dvogodišnje blokade projekata, DNS-ov odbornik napustio je koaliciju koju su činile SDS i sedam manjih stranaka. Očekuje se da će nova skupštinska većina imati više od 11 ruku.

 

[ads1]

 

“Vjerujem da će neki odbornici, kao i odbornik DNS-a shvatili da prethodne dvije godine nisu bile kako treba i da je bilo dosta grešaka i da će preći na drugu stranu i da krenemo zajedno da radimo u interu svih naših sugrađana, svih Višegrađana”, kaže Mladen Đurević, načelnik opštine Višegrad.

SDS je, poslije SNSD-a, druga stranka po snazi u Višegradu i ima četiri odbornika. Ne otkrivaju da li bi u koaliciju sa SNSD-om, ali su za razgovor.

“Ja sam i prije pričao sa njima i pokušavali smo takve dogovore i uvijek smo o tome razmišljali, razgovarali, ali nismo mogli da nalazimo te nekakve minimalne, što bi se reklo dogovore”, kaže Miroslav Kojić, predsjednik OO SDS-a Višegrad.

Kojić tvrdi da nije razgovarao ni sa doskorašnim koalacionim partnerom iz DNS-a, sadašnjim predsjednikom lokalne Skupštine, Srpkom Barancem. On je za koaliciju koja bi izmirila građane i spriječila sarajevsku politiku u Višegradu.

Na prvoj sjednici sa novom skupštinskom većinom odlučeno je da sa radom počnu tri višegradske kotlovnice. U SNSD-u kažu da su dvije godine uzalud potrošene, kao i novac za neuspjeli opoziv načelnika.

“Ono što nam slijedi i narednom periodu da Višegrad vratimo na mjesto razvoja i da pokrenemo sve one zaustavljene projekte, od projekta Andrićgrada, do svih drugih infrastrukturnih projekata i radova u samom gradu”, ističe Darko Andrić, šef Kluba SNSD-a u SO Višegrad.

Nova sjednica višegradskog Paralementa zakazana je za 29. novembar. Još se ne zna da li će toj sjednici prisustvovati opozicija.

 

[ads2]

 

 

atvbl.rs