Izbori 2016 Višegrad

SNSD U DUŠČU – DIM SA DEPONIJE NIJE ZAKLONIO NEISPUNjENA OBEĆANjA


U naselju Dušče, građani su došli da razgovaramo o brojnim problemima. Veća nezaposlenost, prazna i ne ispunjena obećanja o pokretanju višegradskih fabrika koje je ranije ugasila upravo ista opcija koja još uvijek vlada gradom, lokalni putevi nisu popravljani, neku su od problema.

Takođe, svakodnevno neprijatan dim sa deponije u Nezucima preplavi Dušče pa i starijim i mlađima smeta čak i boravak na otvorenom, sušenje veša je nemoguće, a prozori i u toplim danima moraju biti zatvoreni. Preko zapuštene ribarske i šetališne staze, na koju dolazi mnogo ljudi iz svih krajeva Srbije i BiH, kanalizacija prelazi na više mjesta a od rastinja se ne može ni proći.

Isuviše je razloga za nezadovoljstvo tokom 4 godine da bi to aktuelna vlast mogla „zamaskirati“ sa postavljanjem nekoliko stubova rasvjete i krpljenjem rupa makadama preko pruge i novim obećanima, samo 2 mjeseca pred izbore.
Mladen Đurević, kandidat za načelnika, je i ovde čvrsto obećao da to u buduće neće biti praksa i da će radove i razvoj opštine voditi planski, ravnomjerno svake godine i u dogovoru sa mještanima naselja. Obećao je da će riješiti i problem gradske deponije, o čemu su već pravljeni dogovori u julu mjesecu prilikom posjete delegacije iz Velenja (Slovenija) koji su iskusni u poslovima ekologije.

Nova vlast mora novac opštine, odnosno građana, rasporediti prema stvarnim potrebama i sa vidljivim efektima razvoja i zapošljavanja, a ne preskakati prioritete kao što je to bio slučaj protekle 4 godine – bio je usaglašen stav mještana sa Mladenom Đurevićem i kandidatima za odbornike.

Pozvani su svi da izađu 25. septembra na Referendum o Danu RS, jer je to suštinski važno za Republiku Srpsku!