Zanimljivosti

Škoda Vision iV

Škoda Vision iVŠkoda Vision iV

Češki proizvođač predstaviće sledeći korak u smeru elektromobilnosti, koncept studijom Škoda Vision iV na Salonu automobila u Ženevi (od 5.-17. marta). Skicama dizajna Škoda budi znatiželju za svojim prvim modelom koji se zasniva na modularnoj električnoj platformi (MEB). Ovaj crossover coupe sa četvoro vrata fascinira i emotivnim dizajnom. Oliver Stefani, direktor sektora za dizajn, objašnjava koje će karakteristike dizajna ovog modela da budu tipične za naredne električne Škoda modele.

 

[ads1]

Škoda Vision iV kombinuje sportski oblikovanu karoseriju, aerodinamički optimizovane točkove od 22“ sa naglašenim blatobranima i produženom linijom krova tipičnom za kupe modele. Karakteristična tornado linija spaja prednji i zadnji deo automobila stavljajući naglasak na vrata bez ručica. Umesto klasičnih retrovizora koriste se kamere čija su kućišta neobičnog oblika i podsećaju na peraja ajkule.

Prednji deo krasi prepoznatljiva Škoda rešetka hladnjaka sa vertikalnim rebrima i kristalnom strukturom. Horizontalna svetlosna traka u gornjem delu rešetke i zapanjujuće veliki otvor za vazduh u prednjem delu naglašavaju sportski izgled automobila. Moćna zadnja strana ima aerodinamične ivice spojlera i LED svetla kristalnog dizajna. Oni oslikavaju tipičan oblik Škoda svetala u obliku slova „C“ i naglašavaju širinu automobila u kombinaciji sa svetlosnom trakom iznad zadnjeg difuzora. Još jedan element koji skreće pažnju je Škoda logo koji sada predstavlja ispisana slova osvetljena crvenom bojom.

 

[ads2]

Škoda 2019. godinu obeležava ulaskom u eru elektromobilnosti. Posle 124 godine od osnivanja kompanije, češki proizvođač automobila izbacuje na tržište Superb PHEV sa plug-in hibridnim pogonom i verzijom električnog modela Citigo. U 2020. godini, prvi automobili biće zasnovani na MEB platformi. U naredne četiri godine, Škoda će investirati oko dve milijarde evra u alternativne pogonske sisteme i nove usluge mobilnosti, a takođe predstaviće i više od deset električnih modela do kraja 2020. godine.

 

netauto.rs