Rudo

Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018 prvi put u Sportskoj dvorani Rudo

U četvrtak 22. marta 2018. godine počeće 4. međunarodni Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018 i trajaće do subote 24. marta 2018. godine.

Zbog najavljenih loših vremenskih uslova, organizatori su ove godine sajam sa Trga Slobode, premjestili u Sportsku dvoranu,  gdje će veliki broj izlagača predstaviti svoje proizvode.

sajam2-610x450

 

Tokom tri dana sajma biće predstavljena bogata ponuda izlagača iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a ljubitelji narodnih običaja i pozorišta moći će uživati u zanimljivom  kulturno-umjetničkom programu.

 

sajam-610x450

[ads1]

 

U okviru prodajno-izložbenog dijela, posjetioci mogu da očekuju raznovrsnu ponudu kvalitetnih domaćih i tradicionalnih proizvoda ručne radinosti,  hrane i pića, meda i ljekovitog bilja,  ručno izrađenih odjevnih predmeta, predmeta za domaćinstvo i unikatnih suvenira.

sajam1-610x450

 

Sajam će ove godine otvoriti domaćin sajma, Načelnik opštine Rudo, Rato Rajak.

Pored prodajno-izložbenog dijela najmlađi učesnici sajma, učenici osnovnih škola iz Rudog i regije, prvog dana sajama će u okviru nagradnog konkursa „Sačuvajmo i obnovimo stanište za ptice“ predstaviti svoje radove. Biće dodjeljene po tri nagrade za najbolje radove u kategoriji viših i nižih razreda od strane sponzora sajma. Prvi dan je rezervisan i za predavanja za pčelare i malinare koja će biti održana od strane eminentnih stručnjaka iz ovih oblasti, kao i za najslađi i najljepši segment sajma, tradicionalnu degustaciju kolača, pripremljenih od strane žena iz Rudog koje će se i ove godine takmičiti za nagradu Najbolji kolačić, i za takmičenje izlagača za najljepši štand. Za  kraj prvog dana JU za kulturno prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“ Rudo pripremila je predstavljanje tradicionalnog običaja „Prosidbe“.

[ads2]

 

Drugog dana sajma biće održana revijalna šetnja izletničkom stazom u Starom Rudom, takmičenje u spremanju riblje čorbe, kao i predavanje za mljekare. Pred kraj drugog dana biće izvučene nagrade za kupce na sajmu, dodjeljene zahvalnice sponzorima a u Domu kulture u Rudom biće održana pozorišna predstava humanitarnog karaktera „Džon Smit, princeza od Velsa”,  u izvođenju amaterskog pozorišta iz Rudog.

Na kraju drugog dana sajma, za izlagače će biti upriličena svečana večera sa modnom revijom na kojoj će se izlagačima i sponzorima dodijeliti zahvalnice.

Trećeg dana sajma biće održana ceremonija zatvaranja sajma.

Bogat fond nagrada za kupce, učesnike i izlagače i ove godine obezbjeđen je od izlagača i velikog broja sponzora sajma.

Sajam organizuje Javna ustanova za turizam i sport Rudo u saradnji sa širim organizacionim odborom kojeg čine predstavnici javnih ustanova iz Rudog, lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetnika.

 

Ne propustite da posjetite Sajam domaćih proizvoda Rudo 2018.

opstinarudo.com