Svijet

Rusija zabranila uvoz crnogorskog vina

060531

Ruska služba “Rospotrebnadzor” zabranila je uvoz u Rusiju proizvoda najvećeg proizvođača vina iz Crne Gore zbog lošeg kvaliteta i bezbjednosti, saopštila je pres-služba resora.

“Federalna služba za nadzor u sferi zaštite prava potrošača otkrila je u 2017. godini 24 partije alkoholnih proizvoda (koje su proizvele “Plantaže 13. jul”) koje nisu u skladu sa zahtjevima kvaliteta i bezbjednosti važećeg zakonodavstva u oblasti prava zaštite potrošača i sanitarno-epidemiološkog blagostanja stanovništva“, navodi se u saopštenju Rosoboroneksporta.

U resoru su naveli da je tokom istrage otkriven sadržaj pesticida i plastike. Partija alkoholnih proizvoda koja ne odgovara ustanovljenim standardima povučena je sa tržišta, dok su materijali predati sudu.

“Bez obzira na upozorenja “Rosoboronadzora”, proizvođač “Plantaže 13. jul” do danas nije predstavio informacije da je eliminisao kršenja zahtjeva u oblasti zaštite prava potrošača i osiguranju bezbjednosti alkoholnih proizvoda koji se uvoze u Rusku Federaciju”, naveli su u ruskoj službi.

Uzimajući gore navedeno u obzir, Rospotrebnadzor je od dana 26. 04. 2017. obustavio uvoz alkoholnog pića crnogorskih “Plantaža” u Rusiju.

Izvor: Sputnjik/RTRS