Breaking News
Home / Susjedne opštine / Rudo / Rudo : Uhapšen inspektor MUP-a RS

Rudo : Uhapšen inspektor MUP-a RS

63B11870-894D-44E9-B497-ADB42229B9CA

 

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas na području Rudog S.I. (52), državljanina BiH, nakon što su u njegovom automobilu pronašli veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

 

“Graničnom kontrolom vozila pasat, bh. tablica, kojim je i upravljao S.I., pripadnici GPBiH otkrili su veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava”, navedeno je u saopštenju Granične policije BiH.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu – područna kancelarija Višegrad, koji je naložio da se predmet ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na daljnje postupanje.

Nezvanično saznajemo da je u pitanju je inspektor Policijske uprave Foča Slavko Ivanović.

Iz PU Foča saopšteno je da su u toku su pretresi na dvije lokacije u Rudom.

“U toku su pretresi na dvije lokacije koje koristi  I.S. iz Rudog i to porodične kuće i pomoćnih objekata i putničkog pasata, a u vezi postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo ‘Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija'”, navedeno je u saopštenju PU Foča.

 

Pretresi se vrše uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Višegrad, a po usmenoj naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Višegradu.

nezavisne.com

Check Also

AF332F28-867F-4ED1-8C21-DCC11228C7D0

Rudo : Afrikanka se udala u BiH: Sviđaju mi se ljudi, ćevapi, kajmak i rakija

  Nesvakidašnja svadba ovog vikenda u opštini Rudo dogodila se između mlade Afrikanke Penine Muriasi …

Powered by Master Media (TM)