Aktuelnosti Višegrad

Radna akcija sa Tamarom – Sreda, 3. maj – Pomoć stiže porodici Pecikoza iz Višegrada

Slavko Pecikoza iz Višegrada, otac je četvorice dečaka i jedne devojčice. Posle višegodisnje borbe njegovih pokojnih roditelja da dobiju potomstvo, jedina želja koju je uvek imao je da dom u kom je odrastao bude pun dece.

Slavko je vozač po zanimanju, pored toga trudio se da očuva i zanat kojim se njegov otac nekada bavio, pa se bavi i izradom kazana. Njegova supruga Danijela u kući je sa decom.

Kuća u kojoj žive stara je više od 50 godina, naizgled stabilna ali bez ploče. Elektroinstalacije i fasada su loši, a gubici prilikom zagrevanja ogromni. Sve što je Slavko do sada uspeo sam jeste da promeni spoljašnju stolariju.

Slavko je poznat kao veliki drug i svima se trudio da pomogne kad god je mogao. Zato je bilo veoma lako okupiti ozbiljnu mobu za njegovu kuću. Pre nego što su došli Tamara i majstori, prema Aleksandrovom nacrtu prijatelji zidari iz Hidroelektrane Višegrad su dozidali deo kuće i krova, jer je proširenje stambenog prostora bilo neophodno za veliku porodicu. Uz Tamarinu ekipu, oko 25 majstora za u rekordnom roku kompletno renoviralo nov prostor, urađena je fasada, stavljeni su novi oluci, urađeno je novo kupatilo, kuhinja, porodica je dobila 4 spavaće sobe.

Višegrad je poznat pre svega po mostu na kojem su se tokom snimanja epizode održavale brojne manifestacije. Sve ono što krasi kanjon reke Drine u ovom delu, Andrićgrad, spomen obeležja Ivi Andriću, videćete u ovoj epizodi.

prva.rs