Aktuelnosti Višegrad

Prijem za profesora Divnu Vasić

B52830C0-182D-4958-8FBC-42C4A6683990

 

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević upriličio je prijem za direktoricu Srednje škole „Ivo Andrić“ Divnu Vasić, povodom njenog odlaska u penziju, a čiji je radni vijek vezan za kulturni i društveni život Višegrada.

Divna Vasić je profesor srpskog jezika i književnosti koja je u višegradskoj srednjoj školi taj posao obavljala više od 40 godina, a bavi se istraživanjem kulturnog naslijeđa Višegrada, posebno sudbinom jevrejske zajednice koja je do Drugog svjetskog rata živjela u ovom gradu i ostavila značajno kulturno naslijeđe.

 

[ads1]

 

Ona je istaknuti član organizacionog odbora većine kulturnih manifestacija u Višegradu, među kojima je tradicionalna manifestacija posvećena nobelovcu Ivi Andriću „Višegradska staza“.

Saradnik je Andrićeve zadužbine u Beogradu i značajnih književnih časopisa.

Đurević je rekao novinarima da je bila velika čast i zadovoljstvo sarađivati sa ovakvom osobom koja je sve od sebe dala da unaprijedi standard učenika i profesora škole.

„Profesorica se odazvala svim aktivostima u opštini Višegrad, kulturnim dešavanjima, manifestacijama koje je opština Višegrad imala. Veliko je zadovoljstvo što možemo na ovako lijep način da se pozdravimo i damo do značaja da opština Višegrad cijeni sve sugrađane, a tako i profesore“, istakao je Đurević.

Vasićeva je zahvalila načelniku na pažnji i odličnoj saradnji koju je imala svih godina.

„U Srednjoj školi radim 41 godinu i svjedok sam dvih događanja vezanih za srednjoškolsko obrazovanje u Višegradu, a i društvenog života Višegrada“, naglasila je Vasićeva.

Ona je istakla da višegradsko srednjoškolsko obrazovanje ima dugu tradiciju i da je prva škola osnovana 1947. godine.

 

[ads2]

„Kroz našu školu prošlo je na desetine hiljada učenika i za 41 godinu sam imala šest direktora. To je najbolja institucija u Višegradu, zato što su srednje škole uvijek bili nosioci svih dešavanja u gradu“, rekla je Vasićeva.

Ona je napomenula da je srednja škola bila nosilac svih aktivnosti kulturnih, umjetničkih, sportskih, društvenih u gradu.

 

opstinavisegrad.com