Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Prijem za porodice – domaćine djece sa Kosmeta

Prijem za porodice – domaćine djece sa Kosmeta

E8BB385A-6E4B-44E4-8D96-1A44F52DF330

 

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas prijem za sve porodice, predstavnike preduzeća i javnih ustanova koji su dali svoj doprinos prilikom boravka 48 djece sa Kosova i Metohije u Višegradu.

 

 

„Na ovaj način htjeli smo da se zahvalimo svima onima koji su barem na neki način pomogli da boravak djece u našoj opštini protekne u najboljem mogućem redu, a i onima koji su pomogli oko organizacije centralnog dočeka djece u Andrićgradu“, rekao je Đurević.

On je podsjetio da je tokom sedmodnevnog boravka djece sa Kosmeta bio organizovan svakodnevni program, koji je upotpunjen različitim sadržajima.

Direktor obdaništa „Neven“ u Višegradu Danka Mitrović istakla da su se u ovoj ustanovi potrudili da djeci sa Kosmeta prikažu da način odrastanja i sazrijevanja može biti drugačiji nego što ga oni imaju.

„Prijem djece s Kosova i Metohije u obdaništu „Neven“ bio je organizovan tako što smo im kroz ples, igru, recital, druženje i simbolične poklone pokazali da su uvijek dobrodošli, ne samo u našoj ustanovi, nego i u Višegradu i Republici Srpskoj“, navela je Mitrovićeva.

 

 

Nastavnik u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu Olivera Komlenović rekla je da su u ovoj školi dali skroman doprinos kako bi djeca sa Kosova i Metohije imala lijep prijem u Višegradu, pobjegla od sive svakodnevnice i učestvovala u radostima.

Djeca sa Kosmeta boravila su od 16. do 23. juna u 18 gradova Republike Srpske u sklopu projekta „Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske“, a u Andićgradu je organizovan centralni doček za oko 1050 djece.

 

opstinavisegrad.com

Check Also

moja voda

OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April

  OBAVJEŠTENJE: Moja Voda Petnaesti April Obavještavamo potrošače da će danas 14.08.2019.god. (srijeda) u periodu …

Powered by Master Media (TM)