Aktuelnosti Višegrad

Postavljena zvona ispred hrama u Andrićgradu

17.03.10_178871343
Blagodareći Bogu, a zahvaljujući dobrim ljudima danas su ispred hrama Sv. cara Lazara i svih Srpskih mučenika u Andrićgradu postavljena zvona da pozivaju na molitvu i liturgijsko sabranje i da „omekšaju srca“ naša u ljubavi prema Bogu i jednih prema drugima. Da slavimo Boga, da pomažemo, a ne odmažemo jedni drugima u činjenju dobra. Zato se danas raduje naša Crkva – naša zajednica vjernih okupljenih i sabranih oko Hrista.

Zvona su izlivena u livnici „Ligrap“, iz Belosavaca – Topole. Teška su pojedinačno 612, 408 i 204 kilograma. Za zvono težine 408 kg već smo počeli prikupljati priloge, o čemu smo informisali naše vjernike i njega ćemo, zahvaljujući prilozima vjernika i Opštine Višegrad sa 5000 km, ako Bog da vrlo brzo isplatiti. Na njemu ćemo ugravirati kasnije da je zvono „prilog našeg vjernog naroda“. Na malo i veliko zvono stavićemo natpis „da tražimo donatora/donatore“ i kad skupimo novac isplatićemo novac vlasniku livnice G-dinu Mladenu Kremenoviću, a na zvona takođe ugravirati natpis /imena donatora.

Gospodinu Mladenu se ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo, jer je na ovaj način mnogo pomogao našem hramu. Zahvaljujemo mu se i na izuzetnoj saradnji, brzini, dogovoru i efikasnosti oko cijelog ovog posla.

Našim vjernicima koji su donirali i koji će donirati „za zvona“ od srca se zahvaljujemo, a Boga molimo i ujedno obavještavamo da ćemo nastaviti informisati vas o priložnicima i skupljenim prilozima, kako bi isplatili zvona.

Troškovi za zvona

 

Da zvona zvone!

Sa zahvalnošću i Božijim blagoslovom,
protojerej Sredoje Andrić
_____________________
SPC Višegrad

 

www.crkva-visegrad.com