Izbori 2020Izbori 2020 Višegrad

Podrška bivših načelnika za drugi mandat Đureviću

6FEF9DC1-00BC-4224-81DE-4848CFF0564F

 

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević razgovarao je sa bivšim načelnicima ove opštine Aleksandrom Savićem, Miladinom Miličevićem i Tomislavom Popovićem, koji su mu pružili podršku u kandidaturi za sljedećeg načelnika ove lokalne zajednice.

Bivši načelnik Aleksandar Savić rekao je da je Đurević u prethodnom mandatu opravdao sva očekivanja.

„Jedan dobar dio načelnikovog prvog mandata je uhodavanje u posao. Čini mi se da to nije dovoljno da uradi sve ono što je planirao, ali ja se nadam da će u narednom periodu biti ostvareno sve na dobrobit naših građana. Svakako, sa ovim što je do sad urađeno moramo biti zadovoljni, a očekivanja su da uvijek može i korisnije“, naglasio je Savić.

 

[ads1]

Bivši načelnik opštine Višegrad Miladin Miličević, koji je na ovoj funkciji naslijedio Savića, rekao je da je aktuelna opštinska vlast na čelu sa Mladenom Đurevićem uspješno obavljala svoju dužnost.

„Moje mišljenje je da prekinemo sa praksom da svakog mandata biramo novog čovjeka. Sve znam, kako se i šta se radilo, koliko je odluka donijeto, koliko je sjednica bilo, šta se izvršilo i da se nije moglo više, a da ne spominjem da ova godina nije išla na ruku nikome pa ni nama. Čovjek za jedan mandat ne može mnogo da uradi. Sve ima svoje procedure“, istakao je Miličević.

Bivši načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović, koji je tu funkciju obavljao od 2008. do 2012. godine, rekao je da je aktuelna administracija uradila dosta na poboljšanju kvaliteta života u ovoj opštini, te posebno naglasio Đurevićev angažman na obezbjeđenju novih radnih mjesta.

„Izborni sistem je takav da od načelnika zahtijeva prilagođavanje, tako da načelnik tek u trećoj godini mandata praktično dobije priliku da nešto konkretnije odradi. Ukoliko Đurević dobije drugi mandat, tada su sve četiri godine pred njim i u potpunosti je u prilici da realizuje sve planove koji će voditi dobrobiti građana. Sve opštine koje su odabrale jednog načelnika drugi ili treći put su u prednosti, jer su ti načelnici iskusniji i rade svoj posao na višem nivou“, naveo je Popović.

Aktuelni načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio se svojim prethodnicima na podršci, te posebno naglasio da su u prethodnom periodu održavali sastanke kako bi došli do zajedničkih rješenja u korist svih građana Višegrada.

„To mi je bilo od velike koristi, jer sam sa njima razmjenjivao iskustva, a posebno sam insistirao da od njih čujem ocjenu o sadašnjem radu mog kabineta i mojih saradnika, što mi je mnogo značilo“, naveo je Đurević.

Đurević je rekao da je mandat započeo u veoma lošoj situaciji, jer je opštinski budžet bio opterećen sa dugovima naslijeđenim od prethodne vlasti.

„Naslijedili smo ogromne dugove prema dobavljačima, kao i veliki manjak u budžetu, ali požrtvovanim radom svih mojih saradnika uspjeli smo da stabilizujemo budžet već u prvoj godini mandata i da krenemo svake naredne sa novim projektima. Mnogo toga što smo planirali smo i uspješno realizovali u ove četiri godine, ali, naravno, uvijek može bolje“, rekao je Đurević.

 

[ads2]

On je istakao da će u narednom periodu biti realizovani brojni projekti, kako bi se poboljšao standard života u ovoj opštini i kako bi se Višegrad još više učvrstio na turističkoj mapi.

„Nadam se da ćemo u periodu pred nama nastaviti započeto, jer je Višegrad zaslužio mnogo toga, a naša omladina vrijedna je truda da stvorimo ambijent za njihov ostanak u Višegradu. U minule četiri godine bili smo otvoreni za sve one koji su željeli da razgovaramo o problemima sa kojima se naši građani susreću, a na takav način je kroz naš kabinet prošlo više od dvije hiljade stanovnika opštine Višegrad“, pojasnio je Đurević.

 

opstinavisegrad.com