Breaking News
Home / Visegrad / Aktuelnosti Višegrad / Počela s radom višegradska banja

Počela s radom višegradska banja

Banja-Vilina-vlas-Višegrad

 

 

Rehabilitacioni centar “Vilina vlas” ponovo je nakon pauze, zbog epidemije koronavirusa, počeo s radom. Osim banjske rehabilitacije, na usluzi gostima je i zatvoreni bazen, kao i kompletna ugostiteljska ponuda.

Višegradska banja je nakon jednomjesečne pauze zbog epidemije virusa korona počela sa radom u banjsko-rehabilitacionom bloku, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera preventive i zaštite – od trijaže na ulazu do smanjenja broja stacionarnih pacijenata na jedno lice u sobi.

“Interesovanja su jako velika, što nas je prijatno iznenadilo kako iz Republike Srpske, tako i iz Crne Gore. Očekuje se da se granice puste pa da se krene i sa tim načinom rada. Ono što želim reći jeste da smo mi potpisali sve ugovore koje smo imali prošle godine tako da očekujemo da će od ovog perioda ići na bolje”, rekla je Dušana Bukvić, direktorica Rehabilitacionog centra “Vilina vlas”.

Medicinski programi bazirani su na primjeni prirodne ljekovite termomineralne vode sa savremenim postupcima fizikalne medicine i rehabilitacije. Najviše posjetilaca očekuju tokom jula i avgusta.

U turističkom dijelu, počeo je sa radom zatvoreni bazen sa termalnom, ljekovitom vodom, kao i kompletna ugostiteljska ponuda.

 

“Kao i prije korone, počinjemo se vraćati na stari način rada. Otvorili smo terase, u sklopu hotela postoje dvije terase, sa svim mjerama koje su na snazi, restorani, pansionski dio, sve ponude koje su bile i prije, uz mjere koje su ostale na snazi”, kazao je Dragan Golubović, rukovodilac ugostiteljskog objekta.

Javna ustanova Rehabilitacioni centar „Vilina vlas“ Višegrad nosi ime po endemskoj vrsti paprati „Vilina vlas“, koja raste jedino u ovom kraju, na izvorima ljekovite termalne vode. Posebno je interesantno što u vodi višegradske banje ima radona koji podmlađuje, odnosno sprečava starenje. I bolesni i zdravi dolazili su ovdje vijekovima, neko radi zdravlja, neko radi odmora i provoda.

bhrt.ba

Check Also

Vgd

Šok u Višegradu: Okružni tužioc izvršio samoubistvo

“Policijskoj stanici Višegrad prijavljeno je da se desilo samoubistvo. Policijski službenici su na licu mjesta …

Powered by Master Media (TM)