Čajniče

Pakistanac organizovao krijumčarenje migranata na području Čajniča

Pripadnici Jedinice granične policije BiH uhapsili su danas državljanina Pakistana, koji je organizovao krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla na području Čajniča.

“Migranti su krijumčareni u tri taksi vozila kojima su upravljali državljani BiH”, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Nakon kriminalističke obrade i ispitivanja svjedoka došlo se do saznanja da je organizator krijumčarenja državljanin Pakistana, koji je prema nalogu tužioca Tužilaštva BiH i uhapšen i on će biti predat Tužilaštvu BiH, uz izvještaj o počinjenom krivičnom d‌jelu krijumčarenje ljudi.

O događaju su obaviješteni i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH i u toku je dalji rad na ovom slučaju.

U saopštenju je navedeno i da su pripadnici Granične policije u utorak, 20. februara, na području Višegrada spriječili krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla koje su izjavile da dolaze iz Sirije.

“U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH, protiv kojeg je Tužilaštvu BiH podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom d‌jelu krijumčarenje ljudi. Migranti su krijumčareni u `aduiju` registarskih oznaka BiH, a nakon saslušanja u svojstvu svjedoka predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima”, navedeno je u saopštenju.

Izvor: ATV